DOLAR 32,2170 % 0.03
EURO 35,0731 % 0.16
GRAM ALTIN 2.528,20 % 1,10
ÇEYREK A. 4.133,60 % 1,10
BITCOIN 66.918,73 -0.424
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

HAFTANIN MAÇLARI

Haber Merkezi

Akçeşmespor Süper Amatör’de

Son Güncelleme :

09 Mayıs 2024 - 17:21

Akçeşmespor Süper Amatör’de

Play-Off turunu 4. Bitiren Akçeşmespor Süper Amatör Kümeye terfi etti. Kulüp Başkanı Altun ve Antrenör Günay, zoru başardıklarını söyledi.

  • Akçeşmespor Kulüp Başkanı Metin Altun, Süper Amatör küme hedefimize ulaştık”
  • Akçeşmespor Antrenörü Ayhan Günay, “ Takımızdaki gençlerimize güveniyoruz”

Çorluspor 1947 BAL liginde Şampiyon olarak 3. Lige çıktı. Çorluspor 1947’nin Amatör Küme’den ayrılması BAL ve Süper Amatör Kümeyi de doğrudan etkiledi.

Tekirdağ’ın BAL ligi temsilcilerinden Sarayspor 1953, lige kalmak için şans doğdu.  Sarayspor 1953, BAL liginden düşmemek için 100.Yılspor ile Play-Aut maçı oynayacak. Kazan takım ise gelecek sezon BAL liginde mücadele edecek.

Bu sistem Süper Amatör Kümeyi de zincirlemesine etkiledi.  Süper Amatör’e terfi grubunda ilk 3 sırayı da yer alan Malkara 14 Kasımspor, Çorlu Belediye Futbol Kulübü ve Pınarça Spor Kulübü Süper Amatör Kümeye terfi etmişti. Akçeşmespor Süper Amatör Küme’ye terfi grubunu 4. Olarak bitirmişti.  Kontenjan açılması Akçeşmespor ‘a Süper Amatör Kümenin kapılarını ardına kadar açtı. Akçeşmespor, 2024-2025 futbol sezonunda Süper Amatör Kümede Mücadele edecek.

Akçeşmespor Kulüp Başkanı Metin Altun ve Akçeşmespor Antrenörü Ayhan Günay, Haber Trak Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Akçeşmespor Kulüp Başkanı Metin Altun  açıklamasında Süper Amatör Kümeye çıktıklarından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti;” Biz Süper Amatör Kümeye çıkmak için kadro kurmuştuk. Şansızlıklardan dolayı hedefimize ulaşamamıştık. Play-Off’ları 4. Bitirdik.  Play-Off’ları 4. Bitirdiğimiz için bize Süper Amatör Kümeye yükselmek için şans doğdu.  Süper Amatör Kümede Ayhan Günay hocamla birlikte mücadele edeceğiz. Süper Amatör Kümenin giderleri 1. Amatör Kümeye göre çok daha fazla. Maddi olarak zorlanacağız. Süper Amatör Kümede yer alan takımların bir çok ilçe takımı. Maddi durumları bizden çok daha iyi. Bizde kendimize, çevremize ve dostlarımıza güvenerek bir kadro oluşturacağız. “

 

“Zoru başlardık, burada kalıcı olmak istiyoruz”

Akçeşmespor Antrenörü Ayhan Günay, 1. Amatör Kümede çok daha iyi bütçelere sahip olan ilçe takımlarına karşı kora kor bir şekilde mücadele ettiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Bir mahalle takımı olarak Süper Amatör Kümeye çıkacağımıza inanarak bir yapılma içinde girdik. Malkara gibi ilçe takımı ile mücadele ettik. Averajla şampiyonluğu kaybettik. Play-Off maçlarında 6 ilçe takımı ile oynadık. Biz mahalle takımı olsak ta onların seviyesinde futbol oynadık.  Bazı maçlarda şansızlığımızın kurbanı olduk. Bazı maçlarda üstün oynamamıza rağmen bulduğumuz fırsatları değerlendiremeyince Play-Off’u 4. Bitirdik. Bu kadar ilçe takımının, bize göre çok daha yüksek bütçelerin olduğu Play-Off ligini 4. Bitirmekte mesele. Şansta bizim yüzümüze güldü. Akçeşmespor’u  şaşalı bir duruma getireceğiz. Akçeşmespor bölgenin rol model takımlarından bir tanesi hale geldi. Buraya çok iyi bir ekip çalışmasıyla geldik. Çok iyi bir yönetime sahibiz. Çok iyi teknik heyete ve çok iyi oyuncu grubuna sahibiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Tüm alt yaş guruplarında üst sıralarda mücadele eden tek Süleymanpaşa takımıyız. Alt yapı liglerinde yarışmacı takım olduk. Biz gençlerimize güveniyoruz. Biz alt yapı oyuncularımıza takviye yaparak geleceğimizi planlayacağız.  Biz gençlerimize çok güveniyoruz. 1. Amatör Küme ve Play-Off’larda 6-7 genç oyuncumuz vardı. Bu sene performanslarına göre onları oynatmaya çalışacağız. Biz gençlerimize güvendiğimiz için her yaş grubunda varız. “

 

YORUM ALANI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

PUAN DURUMU

# TAKIMLAR O AV P
1 Galatasaray 37 64 99
2 Fenerbahçe 37 62 96
3 Trabzonspor 37 17 64
4 Rams Başakşehir 37 10 58
5 Beşiktaş 37 6 56
6 Kasımpaşa 37 -4 53
7 Corendon Alanyaspor 37 3 51
8 EMS Yapı Sivasspor 37 -8 51
Detaylı Puan Durumu