DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 61.072,18 1.113
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

57. Alay bölümüne yoğun ilgi

Son Güncelleme :

23 Temmuz 2020 - 11:11

Çanakkale Savaşları’nı görsel belgeler ve tarihi objeler ile anlatan Çanakkale Mobil Müzesi Tekirdağ’da ziyaretçilerini ağırladı. Çanakkale Mobil Müzesi, sahil dolgu alanında iki gün kalarak Tekirdağlılar’ın büyük beğenisini topladı.

“AMACIMIZ TÜM TÜRKİYE’YE ÇANAKKALE RUHUNU ANLATABİLMEK”

Çanakkale Mobil Müzesi proje koordinatörü Engin Karataş, 7’den 70’e herkese Çanakkale ruhunu hatırlatabilmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Müzemiz; Kültür Bakanlığı’na bağlı olan Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı’nın yapmış olduğu Mobil müzedir. İçinde 7 adet vitrin bulunmaktadır. Bu vitrinlerde görsel belgelerle birlikte eserler sergilenmektedir. Biz burada Çanakkale’den çıkıp 81 ile hitap edeceğiz. Şu anda Tekirdağ’da bulunuyoruz. 2 gün buradayız buradan sonra İstanbul’a devam edeceğiz. Müzemizle beraber 81 ilin hepsini dolanacağız. Amacımız tüm Türkiye’ye Çanakkale ruhunu anlatabilmek. Onlara ulaşabilmek. Çanakkale’ye gidemeyenlere de bir nebze olsun ulaşabilmek. 7’den 70’e her yaştaki insana bu ruhu hatırlatabilmek.” Değerlendirmesinde bulundu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel müzeyi gezerek müze hakkında bilgi aldı. Ayrıca Süleymanpaşa Belediyesi tarafından müze yetkililerinin faydalanabilmesi müzenin yanına bir de stant bırakıldı.

57. ALAY BÖLÜMÜ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Çanakkale Mobil Müzesi proje koordinatörü Engin Karataş, mobil müzede Tekirdağ’da kurulan 57. Alay bölümü de olduğunu belirterek; “Müzemizde Mustafa Kemal paşamızın bal mumu heykeli var, hücum emri var. Tekirdağ’da kurulan 57. Alay’a ait bir bölümde var. Burada 57. Alayın kanlı üniforması bulunuyor. Biliyorsunuz 57. Alay Çanakkale savaşlarında çok önemli bir yer tutuyor. Şehit olan kumandanın kanlı üniforması burada. Zaman ayarlı bir tüfekte burada. 57. Alay komutanı Hüseyin Avni beyin bir fotoğrafı da mevcut. Tekirdağ açısından 57. Alay bölümü çok önemli. Güllerle donatılmış vitrin mevcut. Mustafa Kemal Paşa’nın beratı da bulunuyor. Osmanlı bayrağı ve tarihi mermiler bulunuyor. Yaralı askerler var. Vitrinlere isimler de verilmiş durumda. Seferberlik, savaşın başladığını anlatan objeler hücum borusu da bulunuyor. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Özlem İnan