DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.912,76 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Adalete erişimi kolaylaştırdık”

Son Güncelleme :

21 Mart 2019 - 16:42

42 milyonluk bir bütçe ile yapımı tamamlanan Tekirdağ Adalet Sarayı’nın, bina kullanım alanının 40 bin 809 metre kare olduğunu aktaran Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, “Daha önceden adli yargı, idari yargı, icra daireleriyle, denetimli serbestlik şube müdürlükleri, şehrin 6 farklı noktasında, kimisi de kiralık olarak faaliyet göstermekteydi. Bu hizmet binamızla birlikte, vatandaşlarımızın adalete hizmetine erişimini, kolaylaştıracağız.”dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç ise, yeni adliyede; emzirme ve bakım odası, kütüphane 240 kişilik konferans salonu, banka şubesi, iş yurtları kurumu satış mağazası, bay ve bayan kuaför salonu gibi birçok sosyal ihtiyaca cevap verecek alternatif alanlar bulunmakta olduğunu söyledi.

TEKİRDAĞ’A 2 ADLİYE MÜJDESİ

Deniz manzaralı 42 milyonluk Tekirdağ Adalet Sarayı’nın açılışı gerçekleştirildi. Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, “Bugüne kadar Tekirdağ ilimize 602 milyon TL yatırım yapmış olduk. Malkara Adliyesi ve Hayrabolu Adliyesi’ni de 2019 yılı yatırım programına koymuş bulunuyoruz” dedi.

 “TEKİRDAĞ İLİMİZE 602 MİLYON TL YATIRIM YAPMIŞ OLDUK”

Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, bina kullanım alanının 40 bin 809 metrekare olduğuna değinerek, “Daha önceden adli yargı, idari yargı, icra daireleriyle, denetimli serbestlik şube müdürlükleri, şehrin 6 farklı noktasında, kimisi de kiralık olarak faaliyet göstermekteydi. Bu hizmet binamızla birlikte, vatandaşlarımızın adalete hizmetine erişimini, İnşallah kolaylaştıracağız. Eski adliyemiz sadece 7 bin metrekare kullanım alanına sahipti. Bugün açılışını yaptığımız binamız, toplam kullanım alanı 40 bin 809 metrekare. Bu hizmet binamız için Tekirdağ’ımıza, yatırım olarak toplamda 42 milyon TL harcama yapılmıştır. Hakim ve savcılarımız, avukatlarımız, duruşma salonları, tüm sosyal altyapıları, kapalı otoparkı, dijital altyapısıyla birlikte modern bir binada adalet hizmeti verecek vatandaşlarımızda tek merkezden hizmet alma imkanına kavuşmuş olacaktır. Cezaevi yatırımlarımız ve adliye binalarımızla birlikte bugüne kadar Tekirdağ ilimize 602 milyon TL yatırım yapmış olduk. Malkara adliyesi, Hayrabolu adliyesine de 2019 yılı yatırım programına koymuş bulunuyoruz” diye konuştu.

“İDARENİN YAPTIĞI HER TÜRLÜ EYLEM VE İŞLEMLER YARGI DENETİMİNE DE TABİİDİR.”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Adalet mekanizmasının da en iyi şekilde işlemesi için tabi ki bir takım fiziki mekanlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Devlet teşkilatı dediğimizde çok büyük bir mekanizmadan bahsediyoruz. Bunun içerisinde insanımızın hizmetini görme görevini üstlenmiş, kendisine böyle bir fonksiyon yüklenmiş kurumlarımız var. Bu kurumlarımız personel eliyle ‘memur’ dediğimiz kişiler eliyle yürütülmektedir. Adalet teşkilatı da bu teşkilatlarımızdan devlet sistemi içerisindeki teşkilatlarından bir tanesi. Hem de olmazsa olmazlarından bir tanesi. İdare olarak bizler pek çok işlem yaparız. Ama anayasamızda bir güvence var. İdarenin yaptığı her türlü eylem ve işlemler, yargı denetimine de tabiidir. Eğer biz bir yanlış yaparsak, idare olarak bunu memnun olmayan ya da bu yanlışı tespit eden vatandaşımız tarafından, hizmet alan kişiler tarafından adalet mekanizmasına götürmek ve orada bu yanlışı düzeltmek mümkündür. Adalet mekanizmasının da en iyi şekilde işlemesi için daha hızlı işleyebilmesi için tabi ki bir takım fiziki mekanlara ihtiyacı var. İşte burada bugün bu fiziki mekanlardan en güzelini Meclis Başkanımızın teşrifleriyle Ankara’dan gelen Bakan Yardımcımız Selahaddin Bey’in ve diğer daire başkanı arkadaşlarımızın teşrifleriyle açmak üzereyiz” diye ifade etti.

“BURASI BÜYÜK BİR LOKASYON HALİNE GELECEK”

Vali Yıldırım, “İnşallah adaletimiz burada çok daha hızlı bir şekilde işleyecek. Bunun daha hızlı bir şekilde işleyebilmesi için de her türlü imkanın burada sağlanmasına gayret edilecek. Daha önceden hepinizin bildiği gibi Tekirdağ’ımızda birkaç yerde birden hizmet vermek durumunda kalan yürütülmek durumunda kalan adalet hizmetleri bugün artık tek bir bina tek bir çatı altında toplanacak ve böylece vatandaşımız kolay bir şekilde erişebilecekler. Burası aynı zamanda büyük bir lokasyon haline gelecek. Belki de adres tariflerinde Adalet Sarayı’nın yanındaki yer şeklinde tarifler yapılacak. İnsanımızın adalete olan güveni çok daha fazla artacaktır. Böylece insanımız şunu söyleyecek. ‘Benim hakkım yenilirse bana sahip olacak birileri var’.İşte o insanlar da bu binada görev yapmakta. Bu vatandaşımızın aynı zamanda devlete olan hem güvenini hem de bağlılığını arttıracaktır. Bu binanın yapılmasında da donanımının sağlanmasında da emeği geçen karar veren Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Bakanlarımıza bu bina için burada gayret sarf ederek, katkısı bulunanlara teşekkürü borç bilirim” dedi.

“ADLİYEMİZ BU HALİYLE UZUN YILLAR İHTİYACI KARŞILAYACAK ŞEKİLDE PLANLANMIŞ”

Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç ise Adalet Saray’ının niteliklerinden bahsederek, “Adalet Sarayımızda, hakim, savcı, personel ve vatandaşlarımızın yararlandığı açık ve kapalı otopark, yemekhane, kafeterya, bay ve bayan mescit çocuk emzirme ve bakım odası, kütüphane 240 kişilik konferans salonu, banka şubesi, iş yurtları kurumu satış mağazası, bay ve bayan kuaför salonu gibi birçok sosyal ihtiyaca cevap verecek alternatif alanlar bulunmakta. Ayrıca alternatif çözüm yöntemleri olarak benimsenen arabuluculuk merkezi ve uzlaşma görüşme odaları, vatandaşlarımızın ve avukatlarımızın işlemlerini süratle ve kolaylıkla yapabilecekleri hukuk, ceza, idare ve vergi mahkemeleri ve savcılık ön büroları özellikle mağdur çocuk kadın ile kırılgan grupların ifadelerinin alınacağı modern adli görüşme odaları, toplantı salonları bulunmaktadır. Adliyemiz bu haliyle uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Adalet Sarayı’nın açılışına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Tekirdağ Valizi Aziz Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habertrak/Zekiye Türkkan