DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.064,50 6.445
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

AĞIR KOKU İSYAN ETTİRDİ!

Çorlu’nun yıllardır çözülmeyen koku sorunu ilçe sakinlerini yine isyan ettirdi. Son günlerde iyice artan ağır koku, daha çok geceleri ve ilçe merkezinin neredeyse tamamında hissediliyor. Çorlulular tarafından “yanık kokusu”, “çürük kokusu” şeklinde tanımlanan ağır kokunun kaynağının ne olduğu henüz tespit edilemedi, ancak endüstriyel koku ihtimali üzerinde duruluyor. Sorunun yıllardır çözülmediğini belirten ilçe sakinleri, “Yeter artık!” sözleriyle adeta isyan ediyor.

Tekirdağ’ın nüfus olarak en büyük ilçesi olan Çorlu’da, uzun yıllardır büyük bir sorun olan ve mobil uygulaması da yapılan ağır kokular yeniden hissedilmeye başlandı. Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı Çorlu’da, önceki gece yoğun olarak hissedilen ve dün sabaha kadar etkisi devam eden koku, ilçe sakinlerinin gecesini adeta zehir etti. Yaklaşık üç yıl önce Çorlu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı iş birliğinde koku bildirimi amacıyla hayata geçirilen Koku Derecelendirme Mobil Uygulama Projesi’nin (KODER) sorunun çözümüne bir katkısı olmadığını savunan ilçe sakinleri, etkin çözümlerin devreye alınması gerektiğini söylüyorlar.

“GECE YARISI BAŞLIYOR, EZAN SAATİNE KADAR SÜRÜYOR”

Habertrak’a konuşan ilçe sakinleri,  “Çorlu’da çarşı içinde, cadde ve sokakları yine koku sardı. Yanık ve çürük kokusunun karışımı gibi kötü bir kokuydu. Gece yarısı başladı, sabah ezanına kadar yoğun olarak devam etti. Endüstriyel koku olduğunu düşünüyoruz” dediler. Kokunun ilçede yıllardır büyük bir sorun olduğunu belirten Çorlulular, bugüne kadar gerekli önlemlerin alınmamasına tepki gösteriyor. İlçe sakinleri, “Peki ne olacak, kimin umrunda? Yeter artık! Yetkililerin bu soruna kalıcı bir çözüm bulmasını bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“GÖZLERİMİZİ BİLE YAKIYOR”

İlçede son birkaç haftadır ara ara geceleri oldukça keskin bir kimyasal koku hissedildiğini kaydeden ilçe sakinleri, “Çok kötü ve ağır bir koku. Resmen zehir soluyoruz. Çoluğumuza çocuğumuza yazık. Sadece genzimizi değil, gözlerimizi de yakıyor. Yazık bize!” dediler.

KODER MOBİL UYGULAMASI NE İŞE YARIYOR?

Emisyonlardan kaynaklı koku şikayetlerini izlemek amacıyla geliştirilen Koku Derecelendirme Mobil Uygulaması (KODER), 2020 yılında hayata geçirildi. Çorlu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne bağlı olarak yürütülen proje, ilçe sakinlerinden gelen bildirimleri izlemek, raporlamak ve değerlendirmek amacıyla sürdürülüyor. KODER, oluşturduğu raporlarla sorunun çözümü için belediyeye bildirimlerde bulunuyor. Kokunun giderilmesi ise başta yerel yönetim olmak üzere yetkililerin alacağı önlemlerle sağlanabiliyor. Habertrak / Bülent Kutlutürk

Çorlu’nun yıllardır çözülmeyen koku sorunu ilçe sakinlerini yine isyan ettirdi. Son günlerde iyice artan ağır koku, daha çok geceleri ve ilçe merkezinin neredeyse tamamında hissediliyor. Çorlulular tarafından “yanık kokusu”, “çürük kokusu” şeklinde tanımlanan ağır kokunun kaynağının ne olduğu henüz tespit edilemedi, ancak endüstriyel koku ihtimali üzerinde duruluyor. Sorunun yıllardır çözülmediğini belirten ilçe sakinleri, “Yeter artık!” […]

23 Ağustos 2023 - 14:09