DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.793,28 0.572
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Ak Kadınlar’dan ekonomiye destek

Son Güncelleme :

14 Aralık 2019 - 13:29

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ İl Kadın Kolları tarafından Yerli Malı Haftası dolayısıyla “Ak Kadınlar Yerli Üretir, Milli Tüketir, Ekonomiye Destek Verir” etkinliği düzenlendi. Bu yıl 2. Si düzenlenen etkinlik 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.

“KADINLAR KENDİ ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATMA İMKÂNI BULUYORLAR”

Ak Parti Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Köşdere, kendi ürettiği ürünleri satma imkânı bulan kadınların hem kendi bütçelerine hem de ekonomiye katkı sağladıklarını belirterek “Bütün ev hanımlarını ve ya pazarda kendi ürettiğini satan tüm kadınları biz bugün buraya davet ettik. Evinde örgü ören, nakış yapan, kesme, makarna, kuskus, turşu gibi ürünler yapan kadınlar buraya gelerek iki gün boyunca kendi ürettiklerini satma imkânı bulmuş oluyorlar. Böylece kendi ürettiklerini satarak ekonomiye ve kendi bütçelerine katkı sağlıyorlar.” İfadelerini kaydetti.

“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, yerli üretimi teşvik edip bu tarz etkinlikleri desteklediklerini vurgulayarak “İl kadın kollarımız ile birlikte Tekirdağ Süleymanpaşa’da bir etkinlik yapıyoruz. Kadınlarımızın kendi el emeği ile ürettikleri ürünlerin sergilerini yapıyoruz. Yerli malını ve yerli üretimi destekleyen bir liderin bizler de Tekirdağ temsilcileriyiz. Tabi yerli üretim özellikle ülkemizin gündemine oturduğu andan beri bizler de bu işi hem teşvik ediyoruz hem de bu memleketin tarımını destekleyen bir yerli girişimci olarak biz de Cumhurbaşkanımızın takipçisi ve onun izinden giden insanlarız. Sadece evde yapılan gıda ürünleri olarak sınırlandırarak bakmıyoruz mevzuya. Teknolojiden tutun da dünyada birçok konuda lider hale gelebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız.” Diye konuştu.

GİRİŞİMCİ GENÇLERE TAM DESTEK

Girişimci gençlere birçok farklı koldan destek verildiğine de dikkat çeken Özcan, “İletişim çağındayız, telekomünikasyon ile ilgili ve yapay zekâdan ve verilerin depolanmasından bahsettiğimiz bir dönemde bu işlerde dünyada önde gelen isimlerden biri olma hususunda ‘düğmeye erken basılması gerekir’ diye düşünüyorum. Bu tarz etkinlikleri hem teşvik ediyoruz hem de destekliyoruz. Girişimci gençlerimizin elinden tutmak için de KOSGEP ve Kalkınma Ajansları ile birlikte ve bakanlıkların farklı kademeleriyle ya da özel sektörde olup girişimcinin elinden tutan ABİGEM gibi merkezlerin desteklenmesi ve bu merkezlerin çalışma sahalarının genişletilmesi hususunda gayret sarf ediyoruz. İnşallah ülkemiz önce kendi bölgesinde kendi hinterlandında, sonra da dünyada sözü dinlenen sözü hissedilen ve değeri yüksek bir memleket haline gelmemiz nasip olur.”

Habertrak/Ayşe Keşkek