DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

‘Albayrak etrafın düzgün değil’

Son Güncelleme :

17 Nisan 2018 - 12:11

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştiri yağmuruna tutan MHP İl Başkanı Koray Önsel,” Kadir Albayrak’ın şahsıyla ilgili bir problemimiz yoktur. Ancak iyi insan olmak, dürüst insan olmak maalesef etrafımızdakilerin de iyi, başarılı, dürüst olması anlamına gelmiyor” dedi.

MHP İl Başkanı Koray Önsel, İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya il başkan yardımcıları ve basın mensupları katıldı.

YEREL YÖNETİMLERDE HAYAL KIRIKLIĞINA YOL AÇTI

CHP’nin Tekirdağ’da hayal kırıklığına yol açtığını kaydeden MHP’li Önsel, “30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli idareler seçimleri Tekirdağ ayrı bir önem taşımaktaydı. Büyükşehir yasasıyla Tekirdağ artık alışık olmadığı bir yönetim yapısıyla yönetilecekti. Tekirdağlı hemşerilerimizin tercihi 11 ve Büyükşehir belediyesinde CHP’nin adaylarından yana oldu. Ancak büyük beklentilerle seçilen CHP’li yöneticiler ve kadroları maalesef büyük bir hayal kırıklığından başka bir sonuç vermemiştir. Türkiye’nin göz bebeği Trakyamızın en büyük ili Tekirdağ tecrübesiz yöneticiler yüzünden 4 yılını kaybetmiştir. Yola çıkarken eleştirdikleri yönetim tarzının tamamını kendileri de uygulayarak eskiye dair hiçbir şeyin değişmediğine bizleri şahit etmişlerdir” dedi.

ADRESE TESLİM İHALELER VERİLİYOR

Adrese telim ihalelerin verildiğini aktaran Önsel, “Kadrolaşmadan tutun da, yalan yanlış yapılan ihaleler, adrese teslim işler, kurumlar arasındaki kopukluk, insanlar arasındaki kutuplaşma, bölge bölge yapılan imar rantları, hükümet kaynaklarından Tekirdağ’a kaynak aktarmak için mücadele edilmemesi, yerel yöneticilerin siyaseti her zaman ön planda tutması ve bunun gibi daha birçok mesele maalesef düzeltilememiş, hatta daha da artmıştır. Biz bunları aşmak için üretken belediyecilik projemizi sahada vatandaşlarımıza anlatmıştık, ancak o gün kabul görmeyen bu projelerimizin inşallah 2019 mart ayında yapılacak olan seçimlerde Tekirdağlı hemşerilerimiz tarafından kabul göreceğini umuyoruz” diye konuştu.

EŞİT HİZMET VERMEDİLER

Belediye icraatlarından vatandaşın memnun olmadığını belirten Önsel, “Çok ciddi bir bütçeye sahip bir belediyeden beklenen bugüne kadar Tekirdağ’ın tamamında eşit hizmet anlayışıyla vatandaşlarımızı belediyenin sıcak yüzüyle tanıştırmalarıydı. Mesleğim gereği teknik olarak tüm ilçe ve büyükşehir belediye başkanlarımıza siyaseti bir kenara bırakarak elimizden gelen desteği vermek istediğimizi beyan etmiştik. Ancak bugüne kadar istişareye kapalı, ben yaptım oldu zihniyetiyle ve birtakım siyasi çevrelerin talep ve baskılarıyla icraat yapmaya çalıştıkları için bir karşılık alamadık. Tekirdağlı hemşerilerimiz 4 yıllık süreci iyi değerlendirmiştir. Gittiğimiz her ilçede, her ziyarette aynı tarzda şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz” sözlerini kaydetti.

ETRAFINDAKİLER DÜRÜST DÜZGÜN DEĞİL

Albayrak’ın ekibinin başarız olduğunu kaydeden Önsel, “Kadir Albayrak’ın şahsıyla ilgili bir problemimiz yoktur. Ancak iyi insan olmak, dürüst insan olmak maalesef etrafımzdakilerin de iyi, başarılı, dürüst olması anlamına gelmiyor. Artık süreç dolmuştur. Mevcut yöneticiler kalan son senelerini de seçim çalışmalarına, adaylık mücadelelerine harcayacakları için Tekirdağ’ımız bir dönemini daha kaybetmiştir. Vatandaşa hizmeti bir kenara bırakıp, gelecek hesapları doğrultusunda parti içi mücadelelerine yoğunlaşan zihniyetlere hak ettikleri cevap 2019 martında verilecektir” dedi. Habertrak/Ferhat Akgün