DOLAR 32,2624 % -0.1
EURO 34,8195 % -0.08
GRAM ALTIN 2.424,01 % -0,04
ÇEYREK A. 3.963,25 % -0,04
BITCOIN 62.857,99 2.236
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Ali Bin Nasuh Camii’nin temeli atıldı

Son Güncelleme :

15 Aralık 2017 - 15:05

 

“Ali Bin Nasuh” Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

“Ali Bin Nasuh” Camii temel atma törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcısı Bahaettin Cömert, Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, din görevlileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreni din görevlisi Süleyman Pek’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu konuşmasında; “Bizim için gerçekten bu mahalleye bir cami ihtiyacı vardı. Camiler bizim hem inancımız gereği hem de hesap vereceğimiz ahiret hayatında önemli yerlerdir. Özellikle bu ihtiyacın karşılanmasında bir hayırsever vatandaşımız tarafından bu işin yapılması bizi ayrıca mutlu ediyor. Dediğim gibi camiler hem bu dünyada hem de hesap vereceğimiz ahiret hayatında çok önemli yerler. Çünkü hemşerilerimizin sosyal, siyasi, ekonomik bütün farklılıkların ortadan kalktığı a partiye b partiye oy vermiş insanların, işçi ve patronun, zengin veya fakirin, belki hiç yan yana gelemeyeceğimiz hemşerilerimizin omuz omuza ibadet etmeleri herkesin buluşup bu dünyada ki bütün sorunlardan arınıp sadece iyi niyetlerin pekiştiği değerlerinden, kibirlerinden, hırsından arındırıp manevi duyguların ön plana çıktığı hemşerilerimizin kaynaşması açısından bizler için çok önemli yerler. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) bir Hadis-i Şerifinde buyurmuşlar. Dünya üzerinde kim Allah rızası için bir mescit yaparsa Allah’ta ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar. Bu da ahiret hayatında camilerin ve mescitlerin yapılmasında önemini bize anlatan en güzel Hadis-i Şeriftir. Ben bu yüzden tekrar projede emeği geçen herkese ve üstlenen hayırsever firmamıza teşekkür ediyorum. Allah kazasız belasız bir an önce bitirmeyi nasip etsin. Ayrıca bizi mutlu eden bir konu daha var. Camiler sadece beş vakit namazda hatırlanacak yerler değil. Bu camimizin altında bulunan çok amaçlı salonda dinimizle ilgili eğitim verilecek olan eğitim kursları bizi ayrıca mutlu etti. Bugün burada olan hemşerilerime de teşekkür ediyorum. Allah hayırlı dualara hayırlı ibadetlere kısmet etsin. Malkara’mız için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından söz alan İl Müftüsü İsmail İpek “Bu caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek” duygu ve düşüncelerini belirtti.

Yapılan konuşmalarının ardından “Ali Bin Nasuh” Camii temel atma töreni yapılan kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

Programın ardından Malkara Belediyesi tarafından temel atma törenine katılanlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Habertrak/Timuçin Çınar