DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.307,79 -0.822
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Alkolün etkisini böyle anlattılar

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2019 - 14:36

Trafik haftası dolayısıyla vatandaşları bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, alkol gözlüğü parkuruna katılarak, bu tür durumlarda yaşananları tecrübe etti.

Jandarma ve Emniyet Trafik ekipleri, stantları ziyaret eden vatandaşlara kullanılan malzemeler hakkında da bilgi verdiler.

Yaya önceliği öğrencilere uygulamalı olarak öğretildi. Resimli olarak oluşturulan temsili yaya geçidinden, 7’den 70’e herkese nasıl geçmesi gerektiği ve hangi durumlarda önceliğin yayalarda olduğu anlatıldı.

ALKOL GÖZLÜK PARKURUNDA ZOR ANLAR

Trafik Güvenliği Haftası kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından program düzenlendi.  Program kapsamında kurulan alana getirilen alkol gözlüğü ile futbol kaleye topu atmaya çalışan katılımcılar zor anlar yaşadı. Katılımcılar ise kendilerini gülmekten alıkoyamadı.

Trafik Güvenliği Haftası kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından merkez ilçe Süleymanpaşa Eski Valilik önünden araçların korna ile geçişiyle etkinlik Sahil dolgu alanında başladı. Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Tekirdağ Sağlık Hizmetleri Başkanı Mustafa Dönmez, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Haci Bayram Zengin, İl Müftüsü İsmail İpek’in yanı sıra emniyet ve jandarma personeli ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

ALKOL GÖZLÜĞÜYLE TEST YAPILDI

Kurulan parkurda katılımcılara alkol gözlüğü takılarak önlerinde duran topa vurmaları istendi. Bu durumu tecrübe eden vatandaşlar, alkollü araç kullanımının tehlikesini daha iyi anladıklarını söyledi. Protokol üyelerinin de bu parkurda alkol gözlükleriyle kaleye gol atma çabaları da görülmeye değerdi.

TRAFİK KURALLARI ANLATILDI

Düzenlen program kapsamında trafikte ve çeşitli uygulamalarda kullanılan araç ve gereçler tanıtılarak, kurulan mini araç parkurunda öğrencilere yaya geçidi ve trafikte dikkat edilmesi gereken kurallar anlatıldı.  Program kapsamında kurulan alanda alkol gözlüğü takarak futbol topunu kaleye göndermeye çalışsa da zor anlar yaşadı. Bu anları izleyen vatandaşlar ve öğrenciler ise kendilerini gülmekten alamadı.

 ŞEHİRDE KONVOY DÜZENLENDİ

Program kapsamında trafikte günlük uygulamalarda kullanılan Trafik polisi, UMKE, Zabıta, Acil sağlık, Jandarma, Motosikletli polis ekipleri ve kazalarda araçları kaldıran kurtarıcılar kentte konvoy gerçekleştirdi. Siren seslerini açarak Tekirdağ Valiliği önünde başlayan konvoy, Hükümet Caddesi Barbaros Kavşağından devam ederek sahil dolgu alanda çeşitli etkinliklerle son buldu.

Stantları gezen protokol üyeleri öğrencilere program sonrasında trafik kurallarını içeren broşür dağıtırken, tişört, boya kalemi, şapka ve düdük hediye ettiler.

Habertrak/Özlem İnan