DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.170,01 1.344
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Ankara’da 9/8’lik tanıtım

Son Güncelleme :

23 Nisan 2018 - 10:43

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin tarihi, turizmi, sosyal ve kültürel faaliyetlerini içeren “1. Trakya Tanıtım Günleri”, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Mehmet Ceylan, Edirne Valisi Günay Özdemir, Kırklareli Valisi Orhan Çitçi ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Milletvekillerinin açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Trakya yöresine ait şenlikler ve Roman halk danslarıyla renkli görüntülere sahne olan “1. Trakya Tanıtım Günleri”nde konuşan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Türkiye’miz hepimizin ortak paydası. Adeta rengârenk çiçeklerden oluşan bir çiçek bahçesi. Çok büyük bir Anadolu halısının içerisinde envai çeşitlerini barındıran bir haritadır Türkiye haritası. O bakımdan bir tanesini bir yere alıp koysanız bunun hiçbir anlamı olmaz ama bunların hepsi bir araya geldiğinde bambaşka bir güzellik ve manzarayla karşı karşıya kalırsınız. Türkiye’yi Türkiye kılan işte bizim bu zenginliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Trakya illeri olarak ilk kez Ankara’ya geldiklerini, hazırladıkları etkinlikle, sahip oldukları değerleri Ankaralıların beğenisine sunduklarını söyledi.

Tekirdağ Edirne ve Kırklareli’nin gastronomiden kültüre, tarihten doğaya bütün güzelliklerini Ankaralılarla buluşturduklarını dile getiren Çiftçi, Kaymakamlıklar, üniversiteler, firmalar, el işi yapan köylüler ile kooperatifler ve birliklerin etkinliğe katıldığını aktardı.

Trakya Tanıtım Günleri fikrinin ortaya atılmasından bu yana özverili çalışmalarla bugünlere gelindiğini ve herkesin bu organizasyona sahip çıktığını söyleyen Çiftçi, etkinlikle Trakya’nın her yönünü Ankaralılara tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Trakya’nın önemli bir coğrafya olduğunu ifade etti.

Trakya’nın aynı zamanda çok önemli bir tarım ve sanayi bölgesi olduğunun altını çizen Öztrak, Trakya’nın bu özelliklerinin Türkiye’ye tanıtılması için bu girişimin çok önemli olduğunu kaydetti.

  1. Trakya Tanıtım Günleri, 4 gün boyunca Atatürk Kültür Merkezi’nde açık kaldı. Habertraj/Ferhat Akgün