DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.977,99 0.03
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

ASRIN DEVRİMİ 98 YAŞINDA

Son Güncelleme :

29 Ekim 2021 - 14:24

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Tekirdağ’da Tarihi Valilik Binası önünde çelenk töreni düzenlendi.

Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, protokol üyeleri, okul müdürü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN KURULUŞU, TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında önemli açıklamalara yer verdi. Öztrak, mesajında, şu önemli başlıkları aktardı: “Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, egemen güçlere karşı verdiği onurlu bir mücadeleyle kurulmuştur. Cumhuriyetimiz, tarihe sadece aziz milletimizin bağımsızlığının ve özgürlüğünün imzası olarak geçmekle kalmamış, mazlum milletlere boyunduruktan kurtulmaları için pusula olmuştur. Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu, bu anlamda tarihin akışını değiştirmiştir.”

“CUMHURİYETİMİZİN KURUCULARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ SAYGIN DEVLETLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRMİŞLERDİR”

“Cumhuriyetimizin kurucuları, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kazanılan zaferi, milli mücadelenin sonu değil yeni bir aşamaya geçişi olarak görmüşlerdir. Cumhuriyetin kurulmasının ardından ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için kültürel, sosyal ve ekonomik mücadeleye girişmişler, genç Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın saygın devletlerinden biri haline getirmişlerdir.”

“CUMHURİYET DEMEK MİLLET OLMAK DEMEKTİR”

“Cumhuriyet demek; teba değil millet olmak demektir. Cumhuriyet demek; insan onuruna yaraşan bir hayat demektir. Cumhuriyet demek; hak, hukuk, adalet demektir. Cumhuriyet demek; devletin vatandaşlarını kucaklaması, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olması demektir.”

“TÜRKİYE’NİN AYDINLIK YARINLARININ PUSULASI, CUMHURİYETİMİZİN KURUCU DEĞERLERİDİR”

“Bugün, bu onurlu mazinin ve düşüncenin üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerinden uzaklaştırılmasının, ülkenin kaderinin tek kişinin iki dudağı arasına bırakılmasının, ekonomik bağımsızlığın feda edilmesinin, demokrasinin ve hukukun aşındırılmasının ülkemizin saygınlığını nasıl zedelediğini yaşayarak görüyoruz. Ve şunu biliyoruz: Türkiye’nin aydınlık yarınlarının pusulası, Cumhuriyetimizin kurucu değerleridir.”

“MİLLETİMİZ HAZIRDIR”

“Milletimiz hazırdır. Atamızın ‘İki büyük eserimden biridir’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında, ilk sandıkta iktidara gelerek, ülkemizi ‘Yeni Kurumlar, Yeni Kurallar ve Yeni Kadrolarla’ içine düşürüldüğü buhrandan çıkarmak, yeniden ayağa kaldırmak için hazırdır.”

Habertrak/Özlem İnan