DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.851,25 0.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

“ATATÜRK SEVGİMİ KİMSE SORGULAYAMAZ”

Son Güncelleme :

19 Eylül 2020 - 15:24

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, facebook’ta Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir şahsın aşağılayıcı paylaşımına beğeni yapması üzerine kendisine yönelik yapılan eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

“ATATÜRK’E OLAN SAYGI VE SEVGİMİZİ BİRİLERİNİN ÖLÇMEYE HAKKI YOK”

Mustafa Kemal Atatürk’e solan sevgi ve saygısını kimsenin ölçemeyeceğini söyleyen Özcan; “Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygı ve sevgimizi dışarlarda birilerinin ölçmeye hakkı yok. Kimse bizim Atatürk’e olan sevgimizi, saygımızı ölçemez. “dedi.

“CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINA DİKKAT ETSİNLER”

Sosyal medya beğenisi ve yönetimi konusunda ekibinle gereken tedbirleri aldıklarını ve konuyu kendi içlerinde sorguladıklarını söyleyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan; “Beğeni konusuna gelince Tekirdağ AK Parti İl Başkanı olarak sosyal medyayı mümkün mertebede takip etmeye çalışıyorum. Sosyal medyayı biz büyük bir ekip olarak yönetmeye gayret ediyoruz. Çünkü sosyal medyada sadece facebook değil, twitter, instagram, linkedin, whatsaap, messınger vb. birçok uygulama var. Bu saydığımız platformların tümünden bize günde 200-300 mesaj geliyor. Bunları benim tek başıma takip etmem, idare etmem mümkün değil. Bu bir ekip işi. Dolayısıyla bu ekibimizin bu sayfaları karıştırırken istemeyerek yapmış olduğu bir şey olabilir. Biz bunu kendi içimizde sorguluyoruz zaten. Daha dikkatli olunması konusunda her türlü tedbiri aldığımızı da ifade etmek isterim. Yine söylemek isterim ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bizi eleştiren özellikle CHP’li hemşehrilerime şunu ifade etmek istiyorum; Lütfen Canan Kaftancıoğlu’nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili açıklamalarına dikkat etsinler. Benim Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve saygımı hiç kimse ölçümlendiremez, sorgulayamaz. Bizim Atatürk’e olan sevgimizi merak edenlere de 1997-1998 yıllarında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Mardin’de orada bayrağa sarılmış gencecik erlerimle nasıl komutanlık yaptığımızı oradaki erlerimize sormalarını tavsiye ediyorum. Atatürk büstümüzü de nasıl oraya inşa ettiğimiz sormalarını istirham ediyorum. “diye konuştu.

“ATATÜRK SEVGİMİ BİRLİKTE ASKERLİK YAPTIĞIM ERLERİME SORSUNLAR”

Atatürk konusunda CHP’nin sorgulanması gerektiğini söyleyen Özcan; “Sosyal medyada birkaç sahte hesapta buna benzer eleştiriler olduğunu görüyoruz. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygı ve sevgimizi dışarlarda birilerinin ölçmeye hakkı yok. Kimse bizim Atatürk’e olan sevgimizi, saygımızı ölçemez. Şimdi Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlardan gelen eleştiriler beni çok güldürüyor açıkçası. Bakın Halk TV’de eski milletvekili Barış Yarkadaş’ın yaptığı açıklamalar aslında bu konunun CHP nezdinde nerelere geldiğinin çok açık ifadesidir. Partinin ilkelerinden uzaklaştıkça üye kaybettiğini söylemişti. CHP bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden, kuruluş ilkelerinden uzaklaşmış durumda. Canan Kaftancıoğlu Atatürk dedi, demedi tartışmalarının geldiği noktayı biz burada ibretle izliyoruz. Partinin kurucusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl anılacağı konusunda bile ittifak edememiş bir yapıda CHP. Dolayısıyla bizim Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygımızı, sevgimizi, Trakya topraklarında doğmuş Mestan Özcan’ı kimse sorgulayamaz. Benim Atatürk’e olan sevgimi Güneydoğuda teröre karşı askerlik yaptığımız dönemde benim yanımda mertçe çalışan ve savaşan erlerime, komando bölük komutanlığımdaki erlerime sormalarını tavsiye ederim.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek