DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.977,99 0.03
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Bağımlılıkla Mücadele Semineri

Son Güncelleme :

06 Kasım 2018 - 10:40

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğü  ile Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü  tarafından Yusufağa Kur’an Kursu’nda bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi.

Seminere Özgürler, Bahçelievler, Hacısabri Kur’an Kursu Öğreticileri ve kursiyerlerinin katılımıyla yapılan seminerde Yusufağa Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Ergin ev sahibi olarak katılımcılara “hoş geldiniz diyerek kadınlarla beraber ailenin eğitimine, çocukların milli ve manevi değerlere sahip olarak yetiştirilmesinde önemli katkı verilebileceğini vurgulayarak, hem çok çalışmamız, hem de örnek olmamız gerekir” dedi.

Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyoloğu Hacer Ulutaş madde bağımlılığı ile ilgili mücadele konulu seminerde, uyuşturucunun beyin üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Ulutaş, kursiyerlere, uyuşturucular en çok beynin sinir hücrelerini etkiler. Beynimizin aktifliğini azaltır. Hafıza gücünü azaltır. İnsanlar;  merak, arkadaş çevresine özenme, farklı gözükmek, sorunlarından kurtulmak, bir kereden bir şey olmaz, bana bir şey olmaz düşünceleriyle uyuşturucuya başlarlar. Beyin, bir süre sonra git, kullan yönlendirmesi yapar. Ancak, durma işlevini yitirmeye başlar. Çünkü uyuşturucu kişiye geçici keyif verir. Bu yüzden hayatınızın virajlarını iyi alın, hesabınızı iyi yapın.

Bağımlılık başladığında bunun yükünü ömür boyu çekecek olan sizlersiniz” Madde bağımlılığının önlenmesinde ailenin rolü, bağımlılık yapıcı maddeler, madde kullanmada etkili olan ailesel faktörler, madde bağımlılığının belirtileri, madde bağımlılığı nasıl anlaşılır, madde kullanımından şüphelenildiğinde ebeveyn ne yapmalı gibi konularda bilgiler aktaran Kurban, “İnsanlar gençlik yıllarında sigaraya veya tütüne bulaşmazlarsa, tütün bağımlısı olmazlarsa hayatlarının ileriki dönemlerinde kolay kolay bağımlılığa bulaşmazlar. Yani, tütünle başlarlarsa daha sonra alkole geçebilir, uyuşturucuya geçme ihtimalleri fazladır” ifadelerini kullandı.

Habertrak/Özlem İnan