DOLAR 32,3520 % 0.28
EURO 34,7798 % 0.17
GRAM ALTIN 2.402,30 % 0,08
ÇEYREK A. 3.927,77 % 0,08
BITCOIN 62.265,93 -2.239
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

Başarılı isim aday adayı oldu

Son Güncelleme :

02 Mayıs 2018 - 15:02

Tekirdağ’da Ak Parti’de siyaset yapamaya devam eden Makine Mühendi Engin Tekin 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu.

İlk, orta ve lise öğrenimimi Tekirdağ’da tamamlayan Engin Tekin, dürüst ve mütevazi kişiliği ile tanınıyor.

Trakya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden NewYork İnstute of Technology’den aldığı Genel İdare Yüksek Lisansı ile Amerikaya Uzanan iyi bir  eğitim geçmişiyle dikkat çeken genç siyasetçi Makine Mühendisi olarak yürüttüğü kendi işi yanında İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlığı ve babası ile birlikte  Süleymanpaşa ilçesi Işıklar Mahallesinde çiftçilikle  iştigal ettiğini, 12 yıl uzak kaldığı memleket insanıyla ve toprağıyla uğraşmaktan büyük keyif aldığını, iyi dercede İngilizce konuşuyor olmasına rağmen Tekirdağ’dan uzaklaşmamak adına yurt dışında çalışması için kendisine sunulan teklifleri red ettiğini söyledi.

Üniversite yıllarında tanıştığı ve siyasetini benimsediği Recep Tayyip Erdoğan’ın iyi bir takipçisi olan Engin Tekin mühendislik proje uygulamaları, tahhüt işleriyle uğraşmanın yanında sivil toplum kuruluşlarının Tekirdağ insanı ve sosyal hayatına katkısı konusundaki inancı doğrultusunda Enerji Verimliliği Derneği Tekirdağ Şube Başkanı, TTSO, MMO ve AK Parti üyesi olarak Tekirdağ’ın sosyal hayatı içerisinde üstüne düşeni yapmaya çalıştığını ifade etti.

Evli ve 3 çocuk babası olan Tekin’in hem yurt içinde hem yurt dışında yaşadığı süre önceleri bir kurumda hem de kendi kurduğu şirketinde işletmeci olarak bir yöneticilik yapan ve Başkanlık sistemi ile ilgili bir tecrübe ve bilgiye sahip olması sebebiylede 27. Dönem 27.Dönem Ak Parti Milletvekili Aday listesinde değerlendirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Habertrak/Özlem İnan