DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.350,67 -0.872
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

“Başımız dik mücadelemiz sürecek”

Son Güncelleme :

14 Aralık 2019 - 12:52

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şubesi adliye binası önünde ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı’ basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitimden başlayarak medyaya kadar her alanda kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi için üzerlerine düşen takibi yapacaklarına vurgu yapan CKD Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer, “Toplumda kadına yönelik şiddet ile birlikte bir karamsarlık da yayılmaktadır. Yargıya ve kolluk kuvvetlerine olan güven sarsılmıştır. Hukuk sistemi içindeki aksaklıkların tespiti ile bunların giderilmesini istemek, kolluk kuvvetlerinin bu konudaki duyarlılığının artmasını sağlamak biz Cumhuriyet Kadınlarının görevleri arasındadır” ifadelerini kaydetti.

Eşer, kadın cinayetlerinin işlenmesinde ki artışın devlet ve devletin ilgili kurumlarının sorumlu olduğunu söyledi.

“KADINA ŞİDDET VAKASI İLE GÜNE UYANIYORUZ”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer, güne kadına karşı şiddet vakaları ile uyanıldığına değinerek, “Her gün yaşamımızı gölgeleyen yeni bir kadına şiddet vakası ile güne uyanıyoruz. Kadına yönelik şiddetin artması kadar, görünür olması da kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi sürekli kılmak, bu yöndeki çabaları arttırmak mecburiyetini gözler önüne seriyor. Kadına şiddet her geçen yıl daha da artıyor.  2019 yılında genç bir kadın 20.kattan atılıyor, öldükten sonra kurtarılmayı bekliyor, çığlık çığlığa ölüyoruz. Kapımızın önünde, evimizin içinde öldürülüp sevdiklerimizi çaresiz, kimsesiz bırakmak istemiyoruz. Şu anda içeride Mayıs ayında evinin önünde defalarca bıçaklanarak katledilen Naciye Saygın’ın katil zanlılarının yargılaması 1.nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor ve bizler adalet istiyoruz” şeklinde konuştu.

“YARGIYA VE KOLLUK KUVVETLERİNE OLAN GÜVEN SARSILMIŞTIR”

Toplumda kadına yönelik şiddette yargı ve kolluk kuvvetlerine olan güvenin sarsıldığını ifade eden Eşer, “Kadınlar olarak haklarımızın bilincindeyiz ve başımız dik mücadeleyi sürdüreceğiz. Kadınlarımıza yasalarda ki haklarımızı, koruma tedbirlerini hiç ara vermeden anlatacağız. 6284 sayılı yasanın varlığını, Bakanlık ve emniyet müdürlüğünün birlikte yürüttüğü KADES uygulamasını kadın ve çocukların şiddetten korunması için önemli araçlar olarak görüyoruz. Cumhuriyet Devrimlerinin geliştiren, bilgilendiren, özgür kılan felsefesinden uzak kalındıkça, emperyalizmin medya, diziler, moda, tüketim alışkanlıkları ve benzeri şeylerin aracılığı ile ataerkil kültürü yeniden biçimlendirmesi kadın ve çocukların hayatını zorlaştırmaktadır. Eğitimden başlayarak medyaya kadar her alanda kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi için üzerimize düşenin takibini yapacağız. Toplumda kadına yönelik şiddet ile birlikte bir karamsarlık da yayılmaktadır. Yargıya ve kolluk kuvvetlerine olan güven sarsılmıştır. Hukuk sistemi içindeki aksaklıkların tespiti ile bunların giderilmesini istemek, kolluk kuvvetlerinin bu konudaki duyarlılığının artmasını sağlamak biz Cumhuriyet Kadınlarının görevleri arasındadır” diye konuştu.

“KADINLAR ÖLDÜRÜLMEDİĞİ ŞEHİRLER İSTİYOR”

Türkiye’de 2019’un ilk 11 ayında en az 430 kadın öldürüldüğünü kaydeden Eşer, “Kadıköy’de erkek şiddetini, Şili’den dünyaya yayılan biçimiyle dans ederek protesto etmek isterken kadınların polis saldırısıyla gözaltına alınmalarını buradan protesto ediyoruz. Tüm Dünya’da dalga dalga yayılan ve hiçbir sorun çıkmadan yapılan bu danslı protestonun şarkı sözlerinden nasıl bir rahatsızlık duydunuz merak ediyoruz? Yasaların ve sözleşmelerin etkin ve adaletli bir şekilde uygulanmasını beklerken her gün kadın ve çocuk düşmanı söylemler ve uygulamalar her tür şiddetin ve kadın cinayetlerinin artmasına neden olmaktadır. Türkiye’de 2019’un ilk 11 ayında en az 430 kadın öldürüldü. Bu ay ise cinayete kurban giden kadın sayısı 39 oldu. Devlet ve devletin ilgili kurumları bu artıştan sorumludur ve acil bir şekilde görevini yapmak zorundadır. Birbirinden farklı bölgelerde ve illerde kadınlar öldürülüyor ve kadınlar öldürülmediği şehirler istiyor artık.  Şikâyet etmek yerine mücadele etmek, bizim atalarımızdan, kuruluş felsefemizden edindiğimiz tecrübedir” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tekirdağ Şubesinin düzenlemiş olduğu basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkan Adayı İlker Yağcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İsmail Öztürk, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar  ve dernek üyeleri katılım gösterdi.