DOLAR 32,2556 % -0.11
EURO 34,8760 % 0
GRAM ALTIN 2.424,81 % 0,00
ÇEYREK A. 3.964,56 % 0,00
BITCOIN 62.814,80 2.377
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BAŞKAN ALBAYRAK TARİH VERDİ

Son Güncelleme :

08 Mart 2022 - 13:07

YENİ BİNANIN AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

İŞTE TOPLAM MALİYETİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yeni yapılan büyükşehir belediye binasının açılış tarihi hakkında açıklamalarda bulundu.

Binanın maliyeti ve yapım sürecinden bahseden Başkan Albayrak, Haziran ayı içerisinde açılışının yapılacağını söyledi.

Binanın uzun yıllar Tekirdağ’a hizmet edeceğini ifade eden Başkan Albayrak; “Yeni binamızın Haziran ayında açılışını yapacağız. Toplamda 375 Milyon TL’ye bitmiş olacak. Tekirdağ’ın böyle bir binaya ihtiyacı vardı. Tekirdağ nüfusu 20 Milyon da olsa ona yetecek bir bina oldu. “diye konuştu.

 

İLLER BANKASI İLE YAŞANAN SORUNLARI ANLATTI

Binanın yapım süreci hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Albayrak; “197 Milyon TL’ye ihale etmiştik. Borçlanması İller Bankası’ndan, İçişleri Bakanlığı onayı ile yapıldı. Her şey tamamlandı ve başlandı yapıma. Bu arada da denildi ki “bundan sonra para ödemeyeceğiz size irtikat yapmayın”. Biz çalışmaya başlamıştık. O arada çimento fiyatları arttı. Demir arttı. Müteahhit kıvranıyordu. Bir yıl bir şey yapmadılar. Bir sene sonra “bir 50 milyon TL verelim” dediler. Sonra biz kendi imkanlarımızla yapalım dedik para alamayınca. Tekrar ihaleye çıktık. Diğer ihale bozuldu. O günden bu güne kendi imkanlarımızla çıkılan ihale devam ediyor. En son 75 Milyon TL daha İller Bankası’ndan alacağım kalmıştı, onu iptal ettiler. “şeklinde konuştu.

 

TOPLAM MALİYETİ 375 MİLYON TL

Binanın yapımının tamamlandığını ifade eden Başkan Albayrak; “Bina şuanda yüzde 100 bitti.

Bir aksilik olmazsa müteahhit Nisan ayında çıkacak. Biz de Haziran ortasında oraya yerleşmeyi düşünüyoruz. Toplamda 375 Milyon TL’ye bitmiş olacak. Güzel bir bina oldu. Tekirdağ’ın böyle bir binaya ihtiyacı vardı. Tekirdağ nüfusu 20 Milyon da olsa ona yetecek bir bina oldu. Haziran ayında açılışını yapacağız. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek