DOLAR 32,4333 % 0.14
EURO 35,2944 % 0.24
GRAM ALTIN 2.528,17 % 1,10
ÇEYREK A. 4.133,56 % 1,10
BITCOIN 66.670,89 -0.613
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Bilim fuarı ilgi gördü

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2018 - 12:09

Süleymanpaşa Öğretmen Mediha Mehmet Tetikol Ortaokulu bilim şenliği düzenledi. Tübitak tarafından desteklenen çalışmalarda 35 eser sergilendi. Öğrencilerin uzun süreli çalışmalarıyla ortaya çıkan eserler için bilişim, İngilizce ve resim öğretmenleri de öğrencilere rehberlik ettiler.

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt okul sergisini gezerek okul müdürü Dilek Baştürk Türksoy, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Okul müdürü Dilek Baştürk Türksoy öğrencilerin bugünkü sergi için uzun zamandır hazırlandığını, her bir çalışmanın özgün olması için gayret gösterildiğini, özellikle robotik kodlamanın çocukların ilgisini çektiğini, öğretmenleri nezaretinde güzel eserler ortaya çıkardıklarını söyledi. Öğrencilerin büyük emek vererek, hayal dünyalarını gerçeğe yansıtma çalışmalarından memnuniyet duyan Yurt, teknolojinin bugünkü düzeyini yakalamak, gelecekte ise büyük atılımlar yapmak için çocuklarımıza şimdiden bilimi sevdirmenin yollarını aramalı, onlara merak duygusu aşılamalı, boş vakitlerini faydalı işlerle uğraşarak geçirmeleri için yol göstermeli, ürünlerinin geliştirilmesi için gayret göstermeleri gerektiğini  ve onların önemli işler başarabileceklerine dair özgüvenlerini artırmamız gerektiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilim fuarında öğrencilerin ağırlıklı olarak kodlamalarını kendilerinin yazdığı hareketli robotlar, akıllı ev sistemleri, akıllı park sistemleri ve bilgisayar oyunları üzerinde çalışmalar yapıldığı, öğrencilerin ürünlerinin sergilenmesinden mutluluk duyduğu görüldü. Habertrak/Ferhat Akgün