DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.969,99 1.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“BİR ÇUVAL YEM 160-165 TL CİVARINDA”

Son Güncelleme :

04 Haziran 2021 - 16:47

Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, sütün kilogram fiyatının belirlenirken bir çuval yemin 160-165 TL’ye kadar çıktığının da göz önünde bulundurularak karar verilmesinin şart olduğunu söyledi.

Baykut, süt fiyatının derhal revize edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Ulusal Süt Konseyi alınan kararın uygulanmasını sağlamalı. Aslında Gıda Komitesi’nin de burada sorumluluğu var. Gıda Komitesi süt üreticisinin feryadını duymalı. Yoksa üretici artık yaşayamıyor. ”şeklinde konuştu.

“YA KARAR ALMAYIN YA DA ALDIĞINIZ KARARIN ARKASINDA DURUN”

Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği karara rağmen sanayicinin bu karar uymadığına dikkat çekerek “Süt fiyatları konusunda üreticimizin ciddi anlamda sorunları var. Ulusal Süt Konseyi süt fiyatını ‘Ben 2.90 TL yaptım’ diyor. Sanayici bunu dinlemiyor. Henüz daha net bir şey yok. Süt üreticisi ne yapacağını bilmiyor. Haziran sonunda yeniden görüşmeler olacak. Bir çuval yem 160-165 TL civarında oldu. Süt, bu fiyatlara göre 3,5 TL’ye yaklaşmalı. Maalesef bu seviyelere çok uzağız. Ulusal Süt Konseyi, verdiği kararın arkasında durmalı. Ya karar almayın ya da aldığınız kararın arkasında durun. Aynı sanayici alınan kararın altına imza atıyor. Ama şimdi ‘Bu fiyatın altına almam. Yağ oranına göre uygulayamam ben yine eski fiyatına döneceğim’ diyor. Süt üreticisi çok mağdur. Hükümet süt fiyatlarına el atmalı. ”değerlendirmesinde bulundu.

“GIDA KOMİTESİ SÜT ÜRETİCİSİNİN FERYADINI DUYMALI”

Süt fiyatı için “acilen revize yapılsın” çağrısında bulunan Baykut, sözlerini şöyle noktaladı: “İzmir taraflarında 2.60 TL’ye süt satıldığını duyuyoruz. Biz 2.80 TL’ye veriyoruz. Süt fiyatlarının derhal revize edilmesi gerekiyor. Ulusal Süt Konseyi alınan kararın uygulanmasını sağlamalı. Aslında gıda komitesinin de burada sorumluluğu var. Ulusal Süt Konseyi, gıda komitesinin onayını almadan bir metre yol alamıyor. Hiçbir karar alınamıyor. Gıda komitesi süt üreticisinin feryadını duymalı. Olan hep garibana oluyor. Gerçekten acilen süt fiyatının revize dilmesi gerekiyor. Yoksa üretici artık yaşayamıyor.”

Habertrak/Özlem İnan