DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Bu detay “Pes” dedirtti

Son Güncelleme :

02 Mart 2019 - 12:38

Son milletvekili seçimlerinde ki sonuçlara göre, CHP 12, İYİ Parti 4, Ak Parti 12 meclis üyesi çıkartırken CHP Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyelikleri listesinde ki gözlerden kaçan bazı detaylar, gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

CHP’de Ekrem Eşkinat’a olan tepkilerden dolayı “ciddi oy kaybı” yaşanması beklenirken Eşkinat’ın meclis listesinde ki bir detay tepkilerin daha da artmasına sebep oldu.

BU DETAY ŞOK ETKİSİ YARATTI

Eşkinat’ın listesinde ilk 12’de yer alan 7 ismin Hürriyet mahallesinde yaşadığı 3 ismin Değirmenaltı mahallesinde yaşadığı ve bu yetmezmiş gibi ayrıca Eşkinat’ın belediye başkanı olması durumunda kontenjandan listeye girecek olan meclis üyelerinin ise tamamının Hürriyet Mahallesi’nde yaşadığı bilgisine ulaşıldı.

Yani Eşkişnat’ın başkan olması halinde meclis listesine seçilmesi beklenen 15 kişinin 10’u Hürriyet, 3’ü ise Değirmenlatı’nda yaşayan kişilerden oluşuyor.

DİĞER MAHALLELER ADETA YOK SAYILMIŞ

Eşkinat’ın meclis listesinde ki bu dengesiz dağılım hem diğer mahallelerde hem de parti içerisinde büyük bir tepkiye sebep oldu. Farklı mahallelerden bazı isimler, göstermelik olarak seçilemeyecek sıralarda kendilerine yer buldu.

Belediyecilik anlamında en büyük yatırımları alan Hürriyet Mahallesi’nden bu kadar çok meclis üyesinin listede yer bulması kamuoyunda bu kadarına da “pes” dedirtti.