DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 61.020,01 0.362
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Bu kez öğretmenler yarışacak

Son Güncelleme :

22 Ekim 2020 - 11:08

24 Kasım Öğretmenler Günü için Tekirdağ İl genelinde öğretmenler arasında müzik yarışması ve müzik dinletileri düzenlenecek. 

SES YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Yarışmalar; Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bütün öğretmenlere açık olmak üzere müzik öğretmenleri arasında ve diğer branş öğretmenleri arasında yapılacak.

YARIŞMAYA KATILMA ŞARTLARI 

Yarışmaya katılma şartları şöyle; “1. Yarışma, TRT Kurumu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı repertuarındaki Türk Halk Müziği – Türk Sanat Müziği eserleri kullanılabilir.

  1. Seçilen eserler Anayasanın dayandığı temel görüş ve ilkelere aykırı olamayacağı gibi, milli idareyi zedeleyici, moral yıkıcı, müstehcen olamaz ve herhangi bir politik içerik taşıyamaz. Tüm şarkı sözleri ve video görüntülerinde, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve ilkelerine uygun olacak, kılık kıyafet kurallarına dikkat edilecek ve katılımcı kontrolü ve yarışma komisyonunun onayıyla yarışmada yer alacaklardır. Yarışmacı seslendireceği eser de hazır müzik altyapısı ve veya çalgı ile eşlik kullanabilecektir. Komisyon dan geçmeyen görüntü ve ses kayıtları, yarışmaya dahil edilmeyecektir.

VİDEO ÇEKİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  1. Video çekimlerinde cep telefonu ile dikey çekim yapmayınız. Projemizde video dosyaları 1920X1080 çözünürlükte yatay çekimli olarak kullanılacaktır. Dikey çekimler kabul edilmeyecektir. 2. Video çözünürlüğü 1920X1080 fullhd olarak kullanılmalıdır. 3. Video kayıt formatı MP4 olmalıdır. 4. Işık cep telefonunun arkasından gelmelidir. Karşıdan gelen ışık çekim stabilitesini bozar.

Cep telefonunuzu sabitleyiniz. Mümkünse tripod kullanınız. Hareketli görüntüler gözü yorar ve amatör bir görüntü yaratır. 6. Çekiminizde cep telefonunun ses kaynağına çok uzak olması seslerin duyulmamasına neden olur. Çok uzaktan çekim yapmayınız. 7. Çekime başlamadan önce yapılacak olanları planlayınız. Mümkünse prova yapınız. 8. Çekimden sonra kaydı izleyerek görüntü kalitesi, ses, ışık gibi bileşenlerin uygunluğunu kontrol ediniz. 9. Çekimde proje görevlileri haricinde kişiler var ise çekim izin belgesi doldurtarak imzalatmayı unutmayınız.

ÖDÜLLER 

Müzik Yarışmasında;

Ödülleri: Yarışmaya katılanlara, yarışma komisyonu tarafından, Katılım belgesi ve aşağıda belirtilen şekilde mansiyon ödülleri verilir.

Birincilik Ödülü: Katılım Belgesi + Sürpriz Hediyeler (ses kayıt ve video klip)

İkincilik Ödülü: Katılım Belgesi + Sürpriz Hediyeler (ses kayıt ve video klip)

Üçüncülük Ödülü: Katılım Belgesi + Sürpriz Hediyeler  (ses kayıt ve video klip)

Teşvik Ödülü: Katılım Belgesi + Sürpriz Hediyeler

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda uygun görülmesi hâlinde, Teşvik Ödülü 1’den fazla yarışmacıya verilebilir.  Habertrak/Serhat Yeşilipek