DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.891,42 1.317
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Burası babanın yeri değil”

Son Güncelleme :

30 Ekim 2020 - 9:42

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, Süleymanpaşa Belediye tarafından yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulan Rumeli İskelesi’nde Gelecek Partisi İl Yönetimini basına tanıtmak için kullanım taleplerinin Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından reddedildiğini söyledi.  

İl Başkanı Nişancı, kendilerine toplantı yapmak için İskele’nin verilmeyişine tepki göstererek Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e hitaben; “Burası sizin babanızın yeri değil ki. Halka açık bir yer. Burası halka açık bir yerse, biz de siyasi bir partiysek bize de verin diğer partilere de. Siz kendiniz kullanıyorsanız, herkese vermek zorundasınız. “diye konuştu.

 

 

 

NİŞANCI’DAN YÜKSEL’E SİTEM

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in Rumeli İskelesi’nde daha önce basına toplantı düzenlemesine rağmen Gelecek Partisi’nin iskelede toplantı talebini iskelenin halka açık olmasına rağmen vermediğini dile getirdi.

“BURASI HALKA AÇIK BİR YER DEĞİL Mİ?”

İl önce işletme Müdürü Hasan Alp ile görüşse de sonuç alamadıklarını belirten İl Başkanı Recep Nişancı; “Biz oranın müdürü Hasan Alp beyi aradık. Rumeli İskelesi’nin hayırlı olmasını dileyerek Rumeli İskelesi’nde kahvaltı düzenlemek istediğimizi söyledik. Süleymanpaşa Belediyesi basına orda bir kahvaltı düzenlemişti zaten. Hasa bey bize menüleri de saydı. İl yönetimi tanıtım toplantısı yapacağız dedim ve Rumeli İskelesi’nde kahvaltı vermek istediğimizi söyledim. Basına açık bir kahvaltı şeklinde. Hasan bey ; “Başkanım o iş beni aşıyor. “dedi. Niye aşıyor? dedim. Burası halka açık bir yer değil mi? dedim. “Ben Cüneyt Yüksel başkan ile bu konuyu konuşayım” dedi. Sonrasında bize dönmediler. Hasan Alp benim Cüneyt başkanla konuşmamı söyledi. Cüneyt Başkan mı burayı işletiyor. Cüneyt Başkan belediye başkanı. Ben de bugün tören alanında Cüneyt Yüksel başkanı gördüm. Şikayetimiz var dedim. Rumeli İskelesi halka açık bir yer mi? “Evet” dedi Cüneyt Başkan. Siz iskelede basın toplantısı yapıyor musunuz? “Evet” dedi. Peki Gelecek Partisi’ne burayı neden vermiyorsunuz? dedim. Önce “bilgim yok” falan dedi. “Senin bilgin var. Numara yapma” dedim. Cüneyt Başkan dedi ki; “size verirsek bütün partilere veririz”. “Aslında verseydik bizim reklamımız olurdu” dedi. Burası sizin babanızın yeri değil ki halka açık bir yer. Burası halka açık bir yerse, biz de siyasi bir partiysek bize de verin diğer partilere de. Siz kendiniz kullanıyorsanız herkese vermek zorundasınız. Vermiyoruz dedi. Ben de ben burayı araştırdım dedim. Burası Bizans döneminde yapılmış bir yer. Ruslar, Almanlar, Yunanlılar taşımacılık yapmış. Belediyeden araştırdım bunu. 2 tane de adam tuttum araştırtmak için. 80 yıl önce mendireğini devletimiz yapmış. Bildiğiniz gibi bir kaza olmuş ve kullanıma kapatılmıştı. Ekrem Eşkinat döneminde istemişlerdi, hükümet onlarda olmadığı için vermediler. Şimdi onlara verdiler. Büyükşehir de istemiş. “diyerek yaşanan skandal olayı açıkladı.

CÜNEYT YÜKSEL’İN EN İYİ YAPTIĞI İŞİ AÇIKLADI

Gelecek Partisi İl Başkanı Nişancı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in en iyi yaptığı işin kendisinin yapmadığı şeyleri kendisi yapmak gibi göstermek olduğunu vurgulayarak; “Biz burada il yönetimi ve basınla tahmini en fazla 100 kişilik bir toplantı yapacaktık. Orda 200-300 kişi ağırlanabiliyor.  Burası Türkiye Cumhuriyetinin limanı. Cüneyt Yüksel’in en iyi yaptığı iş şu; Önce Mutlu Kent çay bahçelerinin ismini değiştiriyor. Yok ediyor. Paşa Kent yapıyor. Sanki bu Paşa Kent Çay bahçelerini kendisi yapmış gibi bir algı yapıyor. Böyle bir şey yok. Şimdi de Rusların, Almanların, Osmanlı’nın kullandığı imanı değiştir, üzerini boya, iki tane çay bahçesi yap, üzerine ben kullanacağım burayı diğerleri kullanamaza getir. Ne münasebet. İsmini de Rumeli İskelesi koyuyorsun. Rumeli İskelesi neden konuluyor. Bakıyoruz diğer ilçelerdeki insanlar Süleymanpaşa Belediyesi iskele yaptı denizin içine kadar diyorlar. Burayı ne Cüneyt Yüksel yaptı, ne de bir başkası yaptı. Buraya hizmete açtı evet, teşekkür ederiz. Vatandaşımız kullansın. Ama bize niye kullandırtılmıyor. “diye konuştu. Habertrak/Ayşe Keşkek