DOLAR 32,3707 % 0.03
EURO 34,7960 % -0.01
GRAM ALTIN 2.394,18 % -0,11
ÇEYREK A. 3.914,48 % -0,11
BITCOIN 59.353,96 2.58
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

BÜYÜKŞEHİR HUKUK SAVAŞINI KAZANDI

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇEVREYE DUYARLILIK ÖRNEĞİ

DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün önemi artan ve ciddi önlemlerin alınmasını gerektiren bir konu olan çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında önemli çalışmalara imza attı ve çevre konusunu vizyonunun temel ilkelerinden biri haline getirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ergene İlçesinde tarım arazisi üzerine kurulması planlanan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) için Danıştay nezdinde açtığı itiraz davasında dava konusu işlemin yürütmesi durduruldu.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Karamehmet Mahallesi’nde 254 hektarlık tarım arazisi üzerine kurulması planlanan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP)’a ilk günden itibaren karşı çıkan, verimli tarım arazisi üzerine kurulacak olan organize sanayi bölgesinin hem tarıma hem de bölgede yaşayan vatandaşlara zararlı olacağını tezini savunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu konuda açtığı hukuk savaşınınilk etabını kazandı.

1/100.000 Ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı’nda da kısmen “Tarım Arazisi”,  22.08.2011 onay tarihli 1/25.000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı’nda da “Tarımsal Niteliği 1. Öncelikli Korunacak Alan” “Aşırı Yeraltı Suyu Çekim Alanı” ve “Yeraltı Suyu Besleme Alanı” fonksiyonlarında düzenlenmiş; Tekirdağ İli, Ergene İlçesinde yer alan ve sınırları Tekirdağ PAKOP Plastik İhtisas OSB olarak kesinleştirilen 254 Hektar büyüklüğündeki alanın, “Organize Sanayi Bölgesi” olarak değiştirilmesine ilişkin,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 03.11.2021 onay tarihli, “Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ve “Tekirdağ İli 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ile bu işlemlere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 03.12.2021 tarihli ve 98.382 sayılı itirazın zımnen reddine ilişkin işlemin Yürütmesinin Durdurulması ve İptali Talebi ile İdaremizce, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı Danıştay 6. Daire Başkanlığı’nın 2022/1237 Esas sayılı dosyası ile açılan davada 19.12.2022 tarihli karar ile dava konusu işlemin Yürütmesi Durdurulmuştur. Yürütmeyi Durdurma kararı ile alana getirilmesi planlanan Plastik OSB’nin uygulama işlemlerine geçilmesi durdurulmuş bulunmaktadır.

 

“TARIM ARAZİLERİNİ NE OLURSA OLSUN KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Çevre konusunda son derece hassas olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İlk günden itibaren PAKOP’a hayır dedik. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız araştırmalar çerçevesinde doğru kararın bu alana organize sanayi bölgesinin kurulmaması gerektiğini söyledik. 11 belediye başkanımızla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde, bu sanayi alanının anılan yerde kurulmasının uygun olmadığı görüşünü verdik. Bu alan çok verimli bir tarım arazisi. Bu tesisin bu alana kurulmaması için gerekli tüm hukuki girişimlerde bulunduk. Sonuç itibariyle hukuki anlamda bir çevre zaferinin ilk adımını attık. Danıştay 6. Dairesi yürütmenin durdurulması kararı verdi. Bizi son derece mutlu eden bu haber sonrası çevre koruma konusunda verdiğimiz mücadeleyi olumlu bir kararla sonuçlandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tarım arazilerimizi ne olursa olsun korumak zorundayız. Bu anlamda yanımızda olan hukuk mücadelemizde bize destek veren TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’na teşekkür ediyorum” dedi. Habertrak/Salih Aydın

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇEVREYE DUYARLILIK ÖRNEĞİ DANIŞTAY YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERDİ   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün önemi artan ve ciddi önlemlerin alınmasını gerektiren bir konu olan çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında önemli çalışmalara imza attı ve çevre konusunu vizyonunun temel ilkelerinden biri haline getirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Ergene İlçesinde tarım arazisi üzerine kurulması planlanan […]

22 Şubat 2023 - 9:08