DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.510,86 -0.375
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Büyükşehir’den örnek korona kararları

Son Güncelleme :

19 Mart 2020 - 14:54

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, korona virüsü tedbirleriyle boğuşan halkı düşünerek bazı kolaylıklara gitti. Büyükşehir, su borcu olan konut abonelerine 2 ay süreyle borçtan dolayı su kesme yapılmayacağını ve belediyenin kiracılarına da kolaylık sağlanarak iki ay kira ertelemesine gidildiğini duyurdu. Ayrıca, büyük bir özveri ile çalışan sağlıkçıların TEKULAŞ kapsamındaki toplu taşıma araçlarından ve TEKPARK hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecekleri açıklandı.

2 AY SU KESİNTİSİ YOK

Korona virüsü tedbirleri sürecinde sağlanan kolaylıkları açıklayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “İlk olarak aldığımız kararla salgın hastalıkların yayılımını önlemek ve vatandaşlarımızın kişisel hijyen tedbirleri göz önünde bulundurularak, TESKİ su borcu olan konut abonelerine 2 ay süreyle borçtan dolayı su kesme işlemi uygulamayacaktır. “dedi.

BELEDİYE KİRACILARINA 2 AY ERTELEME

Belediyenin kiracılarına yönelik alınan kararı açıklayan Başkan Albayrak; “Koronavirüs sürecinde yaşanan gelişmeler sebebiyle ödeme güçlüğü çeken kiracılarımız için belediyemizin kira alacakları bugünden itibaren iki ay süreyle ertelenmiştir.” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ”

Korona virüsüne karşı halk sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanları için alınan karardan da bahseden Başkan Albayrak; “Halk sağlığını korumak için bu zorlu süreçte özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımızın yanındayız. Sağlık çalışanlarımız korona virüsü ile mücadele döneminde tüm TEKULAŞ kapsamındaki toplu taşıma araçlarımız ve TEKPARK hizmetlerimizden ücretsiz faydalanacaktır. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek