DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.670,00 -0.403
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

‘Candan Hanım’ı canı gönülden kınıyorum’

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2018 - 9:59

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in hedefinden CHP’li Milletvelili Candan Yüceer vardı. Yüceer’in mazbatasını şoförüne aldırmasına tepki gösteren Yüksel “Demek ki sizin özel yaşantınız daha önemli hem de tatile gideceksiniz” dedi. Yüceer’in ‘hadım insanlık ayıbı olur’ çıkışına da cevap veren Yüksel, “Candan Hanım’ı canı gönülden kınıyorum. Neye göre kınıyorum bunu? Bir evladı yanan anne babaya sormak lazım bunu..” ifadelerini kullandı.

  1. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den Tekirdağ milletvekili seçilen Şentop, Yel ve Koncagül mazbatalarını almak üzere Süleymanpaşa İlçe Seçim Kurulu’na geldi. Süleymanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Eyüp Taşar, Tekirdağ’ın 27. Dönem milletvekillerinin mazbatalarını verdi.

Tören sonrasında konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Şentop, kendilerine destek veren vatandaşlara ve parti teşkilatına teşekkür etti. Şentop, bundan sonraki süreçte hem Türkiye hem de Tekirdağ için elinden gelenin fazlasını yapacağını ifade ederek, “Mecliste daha güçlü bir işleyiş için çalışacağız. Milletvekilliğimiz ülkemize ve Tekirdağ’a hayırlı olsun. Meclise kayıt olup yemin ettikten sonra vekillik sürecimiz başlamış olacak. Ülkemiz ve şehrimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Yerel seçimlerin erkene alınmasının gündemde olmadığını dile getiren Şentop, şöyle konuştu: “Erken seçim için bir takım söylemler var. Bunlarla ilgili herhangi somut bir adım yok. Bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Anayasa değişikliği için en az 360 oy, bunun için de referandum gerekiyor. Bu konu ile ilgili anayasa değişikliği yapmak yanlış olur. Bu konuda partilerin anlaşması gerekiyor. Somut bir şey yok sadece görüşler var.”

Mazbata töreninin ardından milletvekili Mustafa Yel’in zeybek oynaması partilerden alkış aldı.

‘CANDAN’I CANI GÖNÜLDEN KINIYORUM’

İl Başkanı Cüneyt Yüksel Candan Yüceer’in hadım yasası ile ilgili açıklamalarıyla ilgili sorulan bir soruya, “Bu konu sosyal medyada günlerdir tartışılıyor. Candan Hanım’ı canı gönülden kınıyorum. Neye göre kınıyorum bunu? Bir evladı yanan anne babaya sormak lazım bunu. Ben bunu neye göre söylüyorum? Candan Hanım şöyle bir kelime kullanmıştı; ‘İnsanlık ayıbı olur’ demişti. Yahu bu nasıl insanlık ayıbı olur? 7 yaşındaki evladı tecavüze uğramış anne babanın yerine kendini bir koy bakalım. O insanların idam istemek kadar doğal hakkı olabilir mi? Vatandaşlarımızın isteklerine göre hareket eden bir teşkilatız. Milletimiz neyi istiyorsa bunun kanunu yasası şekillenir. Yeter ki milletimiz bu konuda hem fikir olsunlar. İdamsa idam, hadımsa hadım. Tecavüz etmek mi insanlık ayıbı, tecavüze verilan ceza mı insanlık ayıbı? Ellerini vicdanlarına koyup konuşsunlar bu milletin değerlerine göre yaşasınlar. Ben çok fazla onları görmüyorum. Seçimlerde; ‘’Evinizde 4 tane oy çıkıyorsa bir tanesini HDP’ye verin diyen bir zihniyete ben ne anlatabilirim?       Teröristleri cezaevinde ziyaret eden bir zihniyete ben ne anlatabilirim? Çok daha acısını söyleyeyim ben size, maalesef HDP’nin bugün meclise girmesinin sebebi de CHP’dir. Hani nerde kaldı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birlik ve beraberliği? Hani nerde kaldı vatanın bayrağın aşkı sevdası? Maalesef bunları samimiyetsizlikle suçlamak zorundayım, kusura bakmasınlar. Biz milletimizin istediğini yapacağız. Eğer milletimiz neye karar veriyorsa biz ona göre hareket edeceğiz, etmek zorundayız. Uzlaşma sağlanırsa yüreklilikle söylüyorum ben de milletim gibi düşünürüm.” dedi.

CHP ZİHNYETİNİN BAŞKA ÖRNEĞİ

CHP’li Candan Yüceer’in mazbatasını şoförünün almasına da tepki gösteren Yüksel, “CHP zihniyetinin başka örneği. Basın mensupları gelecek, vatandaş gelecek siz saati 15:00 olarak duyurmuşsunuz hem de geç geleceksiniz. Neye çok önem veriyorsanız onu yapıyorsunuz demektir. Demek ki sizin özel yaşantınız daha önemli hem de tatile gideceksiniz. Milletin beklentisine göre hareket etmek lazım. 3 vekilinizle birlikte geleceksiniz, milletinize teşekkür edeceksiniz. Bugün onların sayesinde buradasınız. Tatil önceliğiniz olmasın. Onların hayatı tatil zaten.” dedi.

Habertrak/Ferhat Akgün