DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.130,01 0.112
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Çarşı pazar el yakıyor”

Son Güncelleme :

06 Aralık 2019 - 12:15

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

KESK Tekirdağ Şubesi, İstanbul’da düzenlenecek olan “Halk için bütçe, Demokratik Türkiye” konulu İstanbul Bölge mitingi için emekçilere çağrıda bulundu.

KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar, İstanbul Bölge Mitingi’nde buluşma çağrısı yaptığı konuşmasında “Enflasyon TÜİK vasıtası ile ne kadar perdelenmeye çalışılsa da milyonlar iğneden ipliğe zamlarla çekilemez hale gelen hayat pahalılığını iliklerine kadar yaşıyor. Çarşı, pazar el yakıyor. . Geliri gittikçe eriyen, borçları artan emekçiler, dar gelirliler olarak bu fahiş zamlarla önümüzdeki kışı nasıl atlatacağımızı düşünüyoruz.” Dedi.

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasına, Tüm Bel Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Satı Burunucu, Tekirdağ Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mümin Kemancı, Tekirdağ Eğitim Sen Şube Başkanı Kemal Bilginer, Eğitim Sen MYK Ahmet Karagöz ve Tüm Bel Sen MYK Mümtaz Başar katıldı.

“BULUŞMA ÇAĞRISINA TEKİRDAĞ’DAN SES VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar, insanca yaşam mücadelesi veren bütün emekçileri İstanbul’da düzenleyecekleri mitinge davet ettiklerine değinerek, “Tekirdağ’da KESK Şubesi olarak diğer arkadaşlarımızla da beraber işsizliğe, yoksulluğa karşı bütçenin görüşülmekte olan sürecine ilişkin emekçiler olarak onlara karşı tutumumuzu belirten işyeri çalışmalarımızı yürütmek üzere buradayız. KESK’e üye sendikalarımızdan Tüm Bel-Sen Merkez Yürütme Kurulu Satı Burunucu, ben KESK adına Eğitim-Sen MYK üyesi Ahmet Karagöz olmak üzere 2 gün öncede Büro Emekçileri Sendikasının 2 arkadaşımız Tekirdağ’da işyeri çalışmaları yaparak, 8 Aralık İstanbul mitingine çağrı yapıyoruz. Bu miting bütün işçi ve emekçilerin krize, yoksullaşmaya, işsizliğe karşı ve kendilerinin oluşturduğu bütçeden aldıkları en az paya karşı aslında bir karşı duruştu. Hem ek zam talebiyle hem de zorunlu tüketim maddelerine yapılan örneğin; doğalgaz, elektrik ve su başta olmak üzere zamların geri çekilmesi talebiyle insanca yaşam mücadelesi veren bütün emekçilerin bütün ortak talebinin 8 Aralık İstanbul’da Meydan’da söylemek amacıyla bir mitingde bulunma ve buluşma çağrısına Tekirdağ’dan ses vermek için buradayız” diye konuştu.

“HAYATIN DAHA FAZLA ZORLAŞTIĞI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Halk kesimleri için hayatın her geçen gün daha fazla zorlaştığı süreçten geçildiğine dikkat çeken Çuhadar, “Bunun yanında asgari ücrette belirleniyor. Asgari ücrete ilişkin 3 işçi konfederasyonun yaptığı ortak açıklamaya bizde katılıyoruz ve destek veriyoruz. Elbette asgari ücret insanca yaşanacak bir seviyeye çekilmeli ve vergiden muaf tutulmalı. Bu taleplerimizle biz KESK olarak emek demokrasi güçlerini düzenleyeceği 8 Aralık’ta ki İstanbul’a bütün emekçi halkımızda olduğu gibi Tekirdağ emekçilerini de bu mitinge katılmaya buradan seslerimizi birlikte yükseltmeye çağrı yapıyoruz. Emeğiyle geçim mücadelesi veren geniş halk kesimleri için hayatın her geçen gün daha fazla zorlaştığı bir süreçten geçiyoruz. İktidarın suni gündem yaratma çabaları ve çizilen pembe tablolar emekçi sınıfların, yoksullaştırılan halkın yaşadığı gerçeği perdelemeye yetmiyor” şeklinde konuştu.

“İŞSİZLİK REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR”

Çekilmez hale gelen hayat pahalılığının iliklere kadar işlendiğine vurgu yapan Çuhadar, “Resmi işsizlik yüzde 14,2 ile son 15 yılın en yüksek seviyesinde. Resmi işsiz sayısı 4 milyon 650 bin. Her 100 gençten 28’i, her 100 genç kadından 43’ü işsiz. Üstelik bu rakamlar dar işsizliği temel alan resmi rakamlar. Buna iş bulma ümidini kaybedenleri, iş aramayanları ancak çalışmaya hazır olanları, mevsimlik ve zamana bağlı eksik çalışmalar da eklediğimizde ulaştığımız geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 20,6 oluyor. Geniş tanımlı işsiz sayısı ise 7 milyon 305 bine ulaşıyor. Enflasyon TÜİK vasıtası ile ne kadar perdelenmeye çalışılsa da milyonlar iğneden ipliğe zamlarla çekilemez hale gelen hayat pahalılığını iliklerine kadar yaşıyor. Çarşı, pazar el yakıyor. Son iki yılda elektrik fiyatları yüzde 72.4, doğalgaz fiyatları ise yüzde 60.7 artmış bulunuyor. Geliri gittikçe eriyen, borçları artan emekçiler, dar gelirliler olarak bu fahiş zamlarla önümüzdeki kışı nasıl atlatacağımızı düşünüyoruz. Adalet; gelir dağılımında, vergide, sokakta, mahkemede her yerde aşınıyor, yok ediliyor” ifadesinde bulundu.