DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.969,99 1.332
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Ceza TESKİ’ye ulaşmadan kuruşuna kadar paylaşıldı”

Son Güncelleme :

16 Mayıs 2022 - 13:06

BAŞKAN ALBAYRAK İL MÜDÜRÜNE SİTEM ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, denize kanalizasyon akıtılmasından dolayı  Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce TESKİ’ye kesilen cezanın TESKİ’ye tebliğ edilmeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve bazı basın kuruluşları tarafından  açıklanmasına tepki gösterdi.

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in denizden aldığı numune sonrası TESKİ’ye 131 bin 516 TL idari para cezası uygulandı. Ancak ceza TESKİ’ye tebliğ edilmeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve bazı basın yayın kuruluşlarınca paylaşıldı.

Duruma tepki gösteren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Böyle bürokrasi olmaz. Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün cezası bize gelmeden paylaşılıyor. Bize ceza tebliği ulaşmadan şikayetçi olan kesime ceza açıklanması insanın aklına her şeyi getiriyor. Bize tebliğ edilmeden bu ceza nasıl duyuluyor.” dedi.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Marmara Denizi’ne dökülen atık suların, yönetmeliklerde belirlenen standartlara aykırı olarak alıcı ortama verildiğini tespit ederek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi´ne (TESKİ) 131 bin 516 TL idari para cezası uyguladı.

“TESKİ’YE ULAŞAN CEZA YOK”

Yaşanan olayları anlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “20 Nisan’dan bu yana sahile kanalizasyon aktığı şeklinde haberler çıktı. Sonrasında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bir gazetede TESKİ’ye 131. 516 TL ceza yazıldı diye açıklama yapmış. Ama TESKİ’ye ulaşan böyle bir ceza yok. TESKİ’deki arkadaşlara sorduk böyle bir kayıt yok. Tebliğ edilmedi bize. Önce bir tebliği görelim gerekli itirazları yapacağız. Yasal hakkımızı kullanacağız. Ne alındı, nereye gönderildi? Bize ceza yazısı gelmedi. Bu işi Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt açıklıyor. Şovunu yapıyor. Bizim haberimiz yok. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan beyi aradım. Bana devamlı ceza yazmanıza rağmen beşeri işleriniz güzel dedim. Yasal haklarınızı kullanıp yazarsınız o ayrı konu dedim. Bu nedir dedim? Oradan ne zaman numune aldınız? Ne zaman analiz sonucu geldi ve ne zaman ceza kesip bizim haberimiz olmadan ilçe belediye başkanının haberi oluyor. Basındakilerin haberi oluyor. Biz de Anklara’ya yazıyoruz. Belki oradan falan dedi. Bundan sonra ağabey kardeşlik bitti. Sen bundan sonra Çevre İl Müdürüsün, Ben Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Yasal hakkımı arayacağım, senden de şikayetçi olacağım dedim. Açtım Vali beye de telefon. “Sayın Valim” dedim.Durum böyle böyle. İşin muhatabı cezayı yiyen kısım biziz. Bize gelen bir belge yok. Hiçbir yazı yok. Valimi,” yanlış olmuş ben görüşürüm kendisiyle.” dedi. Böyle bir gelişme var. Bize bir yazı gelmedi. Ama kuruşuna kadar cezayı biliyorlar. “şeklinde konuştu. ,

“CEZA BİZE GELMEDEN NASIL DUYULUYOR?”

Cezanın kendilerine ulaşmadan açıklanmasının uygun olmadığını söyleyen Başkan Albayrak; “İşin bir diğer yanı var. İlk aldıkları mühürsüz numune 65 bin katı. Bu belki daha düşük. Nasıl olacak anlamadım ben bunu yani. Kanalizasyon aktığını iddia ettikleri yerden almışlar. Orası yağmur suyu hattının denize gittiği yer. Buraya kanalizasyon karışma şansı da yok. Ogün orada 5-10 dakikalık kanalizasyon akma olayı olmuş. Başka bir zaman olmamış. Hatta 21 Mayıs’ta orada iftar vereceği için Cüneyt oradaki hazırlıklara bakarken kokuyu hissetmiş. Bir anda da Tekirdağ’da ne kadar gazeteci varsa büyük bir kısmı oraya gitmişler. O da orada açıklama yapmış Ama 15-20 dakika sonra bitmiş. Biz onu araştırıyoruz. Hatları kontrol ettiler. Sanırım Portakal kafenin orada bir tıkanma olmuş. Böyle bürokrasi olmaz. Yazı gelsin gerekli itirazımızı yapacağım. Bir de bu tür resmi evrakları tebligatını vermeden açıklamak insanın aklına her şeyi getiriyor. Ama kuruşuna kadar söylediğine göre 15 gün önceden şikayetçi olan kesime ceza açıklanması insanın aklına her şeyi getiriyor. Bize tebliğ edilmeden bu ceza nasıl duyuluyor. Burada insanın aklına kasıt geliyor. Ertesi gün Cüneyt orda iftar verdi. Ne koku var ne de bir şey var. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Feyza Sevim