DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.211,49 -1.097
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

“ÇOCUKLAR OKULDA HAYAT BULMALI”

Son Güncelleme :

11 Ağustos 2021 - 11:56

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde okul bahçesinde top oynadığı sırada üzerine kale direğinin düşmesi sonucu 6 yaşındaki Tarık Toprak Demirhan’ın ölümü kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Okulların çocukların can verdiği değil, hayat bulduğu yerler olduğunu söyleyen Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer; “Bir çocuğumuzun üzerine kale direği devrilerek hayatını kaybetmesi, kaza ile açıklanabilir bir durum değildir. Burada açık bir ihmal vardır. Bu konu sadece okul müdürüne ve okul görevlisine yıkılmayacak kadar büyüktür.” diye konuştu.

KALE DİREĞİ ÜZERİNE DEVRİLDİ

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz Cumartesi günü Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde üzerine okul bahçesinde oynadığı esnada sabitlendiği yerden çıkan kale direği üzerine devrilen 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.  Olay, Aydoğdu Mahallesi 13 Kasım İlköğretim Okulu bahçesindeki halı sahada yaşandı. Arkadaşları ile birlikte halı sahada oynayan 6 yaşındaki Tarık Demiran’ın üzerine kale direği devrildi. Kale direğinin altında kalan Demiran’a ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Ambulansla Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Demiran kurtarılamadı.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tarık Demirhan’ın ölümüne ilişkin Tekirdağ Valiliği tarafından Okul müdürü ve okul görevlisi idari soruşturma başlattı. Valilik, Tarık’ın ölümüyle ilgili ihmal iddialarını araştıracak.

Olayla ilgili ihmali olanların cezalandırılması gerektiğini dile getiren Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer; “6 yaşında bir öğrencimizi hayattan koparan bu kazada kimin ihmali varsa ortaya çıkarılıp mutlaka cezalandırılmalıdır. Bilindiği üzere bu sahalar Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yaptırılmış, öğrendiğimize göre de yapılalı bir yıl gibi bir süre olmasına rağmen birkaç kez tadilat- tamirat görmüştür.” şeklinde konuştu.

“MONTAJIN SAĞLAM YAPILIP YAPILMADIĞI ARAŞTIRILMALI”

Olayla ilgili yüklenici firmaya da hesap sorulması gerektiğini ifade eden Özer; “Bu konu sadece okul müdürüne ve okul görevlisine yıkılmayacak kadar büyüktür. Yüklenici firma araştırılmalıdır. Uzman bilirkişi tarafından nasıl bir malzeme kullanıldığı, montajın sağlam yapılıp yapılmadığı mutlaka araştırılmalı, şirketlerin ihmali okul çalışanlarına kesilmemelidir. Okullar çocuklarımızın can verdiği değil hayat bulduğu yerlerdir. Bir çocuğumuzun üzerine kaşe direği devrilerek hayatını kaybetmesi kaza ile açıklanabilir bir durum değildir. Burada açık bir ihmal vardır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek