DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.307,79 -0.822
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Çöpten pis kokular geliyor

Son Güncelleme :

16 Nisan 2018 - 16:39

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi’nin bu zamana kadar çöp işinden belediyeyi 10 milyon zarara uğrattığını söyledi. Taşerondan çöp işinin belediyeye devri ile ilgili de bazı iddiaların olduğunu da kaydeden Yüksel, yakında bir açıklama yaparak bazı konuları gündeme getireceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesi çöp ihaleleri ve taşeron işçilerin alımıyla ilgili olarak Habertrak Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

YÜKSEL ÇÖP İŞİNİ EŞELEDİ

Belediyenin çöp ihalesinde 10 milyon zarar uğratıldığını kaydeden Yüksel, “Çöp ihalesi ilgili bazı iddialar gündeme getirildi. İhale bedeli 1.40 küsur milyon iken neden 1,5 milyon lira ihalenin hemen ardından fatura kesildi. Biz bunu anlayamıyoruz. Yaklaşık da 2 yıldır bunu söylüyoruz. Tekirdağ Çöp ihalesinde Süleymanpaşa Belediyesi yaklaşık 10 milyon zarara uğratıldı. Bunun üstüne basa basa söylüyoruz. Ekrem Eşkinat bizi duymamazlıktan geliyor. Çöp işi ile ilgili bir devir teslim söz konusu. Bu konu ile ilgili neyi nasıl yaptıkları ile alakalı bir açıklama yapacağım. Çok çok şeyler anlatacağım. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

TAŞERONLARA ABA ALTINA SOPA GÖSTERİYOR

Eşkinat’ın taşeron işçilere baskı yaptığını aktaran Yüksel, “Belediye personelleri ile ilgili çok ciddi polemikler yaşandı. KHK ile birlikte belediyede çalışan taşeron çalışanlar güvence altına alındı. Her bir belediye taşeron çalışanı belediyenin daimi işçisi oldu. Daha önce hangi işi yapıyorsa bu taşeron işçiler belediye şirketi üzerinden de aynı işi yapacaklar. Emekli olana kadar veya kendileri bırakana kadar devam edecekler. Sayın Eşkinat bu konu ile ilgili belediye işçilerine aba altında sopa göstermeye kalktı. Duyumlarımıza göre belediye işçileri arasında CHP’li delegeler var. Bilindiği üzere belediye başkanı adayları CHP’li delegeler tarafından belirleniyor. Eşkinat Belediye işçilerine gözdağı vermeye çalıştı” dedi.

İŞÇİLER RAHAT OLSUN

İşçilere hükümet güvencesinde olduklarını hatırlatan Yüksel, “İşçilerimiz rahat olsun. Bütün hakları hükümetimiz tarafından çıkartılan KHK ile güvence altına alınmıştır. İşçi kardeşlerimizi kimse ekmeklerinden edemez. İşçilerimize kimse aba altından sopa gösteremez. Bu konunun en büyük güvencesi hükümetimiz. Rahat olsunlar böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğiz” sözlerini kaydetti. Habertrak/Ferhat Akgün