DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 61.405,99 0.398
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°

Cumhuriyet sevgisi yağmur dinlemedi

Son Güncelleme :

30 Ekim 2020 - 14:35

  1. yılda coşkulu kutlama

Cumhuriyetin  kuruluşunun 97. yılı Tekirdağ’da yağmura rağmen coşkuyla kutlandı. Yağmur altında yapılan Cumhuriyet Kutlama programında Vali Aziz Yıldırım tebrikleri kabul etti.

Valilik binası önünde düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Tekirdağ milletvekillerinin kutlama mesajı gönderdiği program, yağmur altında olmasına rağmen coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

“BU YÖNETİMDE HERKES EŞİT HAKLARA SAHİP”

Yağmura ve korona virüse rağmen Cumhuriyetin 97. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını söyleyen Tekirdağ Vali Aziz Yıldırım, “Olumsuzluklara rağmen törende olmanın Cumhuriyete verilen değeri ifade ettiğini bildiren Yıldırım, “29 Ekim 1923 Türk milletinin yüksek karakterinin tecelli ettiği cumhuriyet idare şeklinin TBMM tarafından kabul edildiği tarihtir. Cumhuriyet yönetiminde milletin bütün bireyleri yönetime katılmaktadır. Çünkü bu yönetimde herkes eşit haklara sahiptir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Cumhuriyetimizin temel hedefi görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür ve eşittir. Cumhuriyetimizi 97. yılında milletimizin sahip olduğu vatan, millet ve bayrak sevgisi insan haklarına saygı ve adalet gibi köklü devlet gelenekleri ve her geçen gün güçlene ekonomisi ve insan kaynakları, teknolojik yenilikleri sürekli özümseyen ve adapte olan sanayi alt yapısı, bilimsel düşüncenin sürekli geliştiği akademik kurumları ve dosta güven düşmana korku veren milli ordusuyla geleceğe güvenle bakmaktadır. ”diye konuştu i.

Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek