DOLAR 32,2767 % 0.1
EURO 34,7902 % 0.01
GRAM ALTIN 2.401,15 % -0,34
ÇEYREK A. 3.925,88 % -0,34
BITCOIN 63.494,10 0.305
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

Demokrasi şehitleri anıldı

Son Güncelleme :

25 Ocak 2020 - 12:06

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Babaeski Şubesi, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun, katledilişinin 27’inci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Adil Onat Caddesinde düzenlenen programa; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP İlçe Başkanı Erol Mutlu, Belediye Başkan Vekili Aydoğan Özyol, CHP Karahalil Belediye Başkan Adayı Aykut Yakut, CHP Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanı Gül Hazer Bingöl, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın, İlhan Okumuş, Kent Konseyi Başkanı Selim Tuna, ADD GYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Melek Esmer, ADD GYK Üyesi Binnur Güdücüler, ADD Babaeski Şube Başkanı Fatma Durak, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri bazı Oda, Dernek, Sendika Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Halk – Lis. Babaeski İlçe Başkanı Emirhan Bülbül’ün sunduğu program, saygı duruşu ardından ise istiklal marşının okunması ile birlikte başladı.

Programın açılış konuşmasını, ADD Babaeski Şube Başkanı Fatma Durak yaptı.

Şube Başkanı Durak, şunları söyledi; “Bugün burada 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası olması dolayısıyla Uğur Mumcu ve Devrim Şehitlerimizi unutmamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Değerli Aydın Dostlarımız hepiniz hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan itibaren Aydınlarımız aydınlanmanın ışığını topluma aktarmak isteyen O güzel insanlar bu korkakların verdiği emirlerle baskı ve zulüm gördükleri, yetmemiş ayrıca arkalarında dul eşler, öksüz ve yetim çocuklar, acılı ana babalar bırakarak öldürülmüşlerdir. Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokaktaki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu Suikast’ e kurban giderek yaşamını yitirdi. Cesurdu, korkmazdı, bağımsız bir gazeteciydi. Kimseden emir almazdı. Uğur Mumcu halk bilimci, herkesin anladığı dilden konuşan, Kuvayi Milliye’yi, Köy Enstitülerini, halk evlerini Cumhuriyetin ortak kazanım ve değerlerini her şeyin üstünde tutan bir gazeteciydi. Düşünce özgürlüğünü, Ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü Atatürk ilke ve cumhuriyet devrimlerinin savunucusu olan ve bu nedenle şehit edilmelerinin yıldönümünde başta araştırmacı yazar Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Mustafa Fehmi Kubilay, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu ve acıları yüreklerimizde hissettiğimiz diğer tüm devrim şehitlerimizi Saygı ve minnetle anıyor kendilerine Aydınlanma mücadelesinde verdikleri katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bedenleri aramızda olmayabilir, fakat kalbimizde daima yaşayacaktırlar ve daha binlercesi için Kendiside bir devrim şehidi olan Uğur Mumcu sesleniyor. Dağ gibi karayağız birer delikanlıydık. Babamız sırtında yük taşıyarak getirirdi aşımızı, ekmeğimizi. Arabalar şırıl şırıl ışıklarıyla caddelerden geçerken bizler mum ışığında bitirdik kitaplarımızı. Kendimiz gibi yaşayan yoksulun yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya. Ecelsiz öldürüldük, dövüldük, vurulduk, asıldık.”

Daha sonra, ADD GYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Melek Esmer ve ADD Babaeski Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Şakir Korular, birer konuşma yaptılar.

Habertrak/Ayşe Keşkek