DOLAR 32,2517 % -0.03
EURO 34,7299 % -0.07
GRAM ALTIN 2.395,28 % -0,21
ÇEYREK A. 3.916,28 % -0,21
BITCOIN 62.606,01 -2.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

DOÇEK doğa ile baş başa

Son Güncelleme :

01 Mart 2018 - 12:42

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) Korudağ’ın güney eteklerinde bulunan Gelibolu’nun Kalealtı Köyü’ne 42 doğaseverle birlikte yürüdü.

Sabah erken saatte Korudağ’ın zirvesinden başlayan yürüyüş hafta içi ve gece  yağan yağmur nedeniyle, yürüyüşçülerin “Şifalı Çamur” adını verdiği zeminde; yer yer sisli, zaman zaman yağan ince kar yağışı altında devam etti.  Yürüyüşçüler öğle yemeği sonrası da güzergâhları üzerindeki pırnallıklar arasından ve patikalardan geçerek faaliyetlerini Kalealtı köyünde tamamladılar. Doğaseverler Korudağın Güney yamaçlarında iki denizi, Saros Körfezi ve Çanakkale Boğazını aynı anda görme fırsatını  yakaladılar.

DOĞAYI DOĞADA YAŞAMAK İSTEYEN HERKESİ YÜRÜYÜŞLERİMİZE BEKLİYORUZ

Uzun zamandır yürüyüşlere Malkara’dan gelerek katılan emekli öğretmen Muammer TAŞAR, “Doğanın sessizliğini yaşamak, eşsiz güzelliği görmek ve kuş seslerini duymak bana mutluluk veriyor.  Aile ortamını yaşadığım DOÇEK ile birlikte doğada olmak, bütün bir haftanın yorgunluğunu üzerimden alıyor. Doğada huzur bulmak ve bu güzelliklerin zevkini çıkarmak isteyenler bu etkinlikleri kaçırmasınlar” dedi. DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi  Gürel Serin, “Hafta içi ve gece yağan yağmur nedeniyle yer yer şifalı çamur dediğimiz bir parkurda, herkesin keyif aldığı güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bizler ile birlikte yürüyen arkadaşlarımızın olumlu görüşleri bizleri mutlu ediyor. Doğayı doğada yaşamak isteyen herkesi yürüyüşlerimize bekliyoruz.” dedi.

Habertrak/Özlem İnan