DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.135,62 0.391
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Ekonomik beklentiler anlatıldı

Son Güncelleme :

22 Şubat 2018 - 14:33

AK Parti Tekirdağ’ı dinledi

AK Parti tarafından düzenlenen “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” toplantısı kapsamında Tekirdağ’ın hükümetten beklentileri teşkilat mensupları ve STK temsilcileri tarafından yetkililere iletildi. Forumda devam eden yatırımların biran önce bitirilmesi, yeni projelerin ise hayata geçirilmesi istenildi.

50 İLDE YAPILDI

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığının “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Bir oteldeki etkinliğin ilk oturumuna partililer, ikinci oturumuna iş adamları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mücahit Fındıklı, “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar ve elde ettikleri verilerin seçimler için kendilerine yol göstereceğini söyledi. Bu toplantıların yaklaşık 50 ilde yapıldığı bilgisini veren Fındıklı, forumda yaptığı konuşmada, farklı kesimlerle şehirlere yönelik yapacakları görüşmelerde elde edilen verileri “Fikir Tepsisi” adı altında bir araya getireceklerini bildirdi.

RAPOR CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK

Ankara’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında illerin milletvekiliyle yapılacak değerlendirme toplantısının ardından oluşturacakları raporu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını aktaran Fındıklı, çalışmanın 3 ana başlık halinde 5 soru üzerinden devam edeceğini ifade etti. Fındıklı, “AK Parti kurulduğundan bugüne kadar yapılmış olan yatırımlar, şu an yapılan yatırımlar ve bundan sonra yapılmasını istediğiniz yatırımlar… Bunlar gerçekten çok önemli sorular. Bunlar size 5 ayrı soru olarak sorulacak. Bugüne kadar genel merkez hep genel politikalar üzerinden illeri şekillendirmiştir. Ama burada biz yerelde sizlerden aldığımız verilerle, yerelle ilgili ekonomik dengelerin tespiti ve değerlendirmesini yapacağız. Gerçekten iller için çok önemli bir süreç. Mikro ekonomilerin ilde belirlendiği ve uluslararası makro ekonomilere kadar giden bir yolun başı aslında bu çalışmalarımız. Mikro çalışmalar sonucunda ulusal alandaki ekonomik çalışmalar ve uluslararası ekonomik verilere kadar giden çok önemli bir süreç. Burada sizin katkılarınız bizler için çok önemli” dedi.

5 SORUDA BEKLENTİLER ALINDI

Sorulara verilecek cevaplarda her yazılan bir kelimenin kendileri için bir mesaj olduğuna işaret eden Fındıklı, “Her yazdığınız bir cümle bizim için bir mesajdır. Bu ekonomik toplantılarda aslında ilin siyasi, sosyal, psikolojik değerlendirmeleri de olmuş oluyor bizler için. Aslında ekonomi ama bu tür farklı yaklaşımlarda çıkıyor. Bizler için çok önemli verilerde oluyor. Bu çalışmalar ve elde ettiğimiz verilerin hepsi seçimler için bizlere yol gösterecektir.” diye konuştu.

İlk oturumda gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel , ilçe başkanları, meclis üyeleri katıldı. İkinci oturma ise STK temsilcileri, OSB müdürleri, kurum temsilcileri iştirak etti. Toplantıda AK Parti hükümetinin 15 yıl içerisinde kazandırdığı en iyi yatırımların neler olduğunun sıralanması istenildi. Forumda devam eden yatırımların biran önce bitirilmesi, yeni projelerin ise hayata geçirilmesi istenildi. Habertrak/Ferhat Akgün