DOLAR 32,2903 % -0.6
EURO 34,8043 % -0.4
GRAM ALTIN 2.408,30 % -0,60
ÇEYREK A. 3.937,57 % -0,60
BITCOIN 57.549,02 -4.353
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

EMEKLİ ZAMMI İSYAN ETTİRDİ!

“ASGARİ ÜCRETİN BİR BUÇUK KATIYDI, AKP BOZDU”

 

“BİRLEŞEREK MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

 Açlık sınırının 15 bin liraya dayandığı bir dönemde, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olması geniş kesimler tarafından yetersiz bulundu. Emekli sendikaları ve muhalefet, söz konusu zammın emekliyle “alay etmek” olduğunu dile getirdiler. 2021 Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran, Erdoğan’ın açıkladığı zammın yetersiz olduğunu belirterek, hükümetin emekliyi sokakta mücadeleye zorladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki günkü kabine toplantısı sonrasında, “SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Temmuz ayında artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz. 2024’ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Amacımız bu vesileyle emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetleri devreye almaktır” sözleriyle açıkladığı emekli maaşı zammı büyük tepkiyle karşılandı. Muhalefet partileri ve sendikalar zammın yetersiz olduğunu, açlık sınırının dahi altında olduğunu belirterek hükümete tepki gösterdiler.

“ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Habertrak’a konuşan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı emekli zammının yetersiz olduğunu ifade ederek, “Hükümet bu kararıyla bizi sokakta mücadele etmeye zorluyor. Dünyanın gelişmiş tüm ülkelerinde emekliler rahat bir hayat sürerken, biz çalışmak zorundayız. Haklarımızı ise sokak eylemleriyle aramak durumunda kalıyoruz” dedi.

“EMEKLİ ZAMMI, AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarına yüzde 5’lik ilave artışın emeklilerin beklentilerinin çok altında olduğunu vurgulayan Taşkıran, “Açlık sınırı 14 bin lira civarında hesaplanıyor. Emekli maaşı açlık sınırının dahi altında kalmıştır. Emekliye açlığı bile lüks olarak gören bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunu reddediyoruz” ifadelerini kaydetti.

“BU YAKLAŞIMI SAMİMİ BULMUYORUZ”

Bu zulmü hak etmediklerinin altını çizen Taşkıran, “Yıllarca çalışarak ödediğimiz bir bedel var ve emekli hayatımızda bunun karşılığında insanca yaşamayı talep ediyoruz. İstediğimiz şeyler, hükümetin yapamayacağı şeyler değil. Her konuda istediği harcama için istediği kadar bütçe yaratabilen hükümet, konu emekli olduğunda bütçe sıkıntılarından bahsediyor. Bu yaklaşımı samimi bulmuyoruz. Açlık sınırı 14 bin 431 lira olarak açıklandı. En düşük emekli maaşı açlık sınırının da altında kalmıştır. Günlerce ’emekliye müjde gelecek’ dediler, ortaya sefalet zammı çıktı. Dağ fare doğurdu” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRETİN BİR BUÇUK KATIYDI, AKP BOZDU”

Yıllık enflasyon rakamlarına da değinen Taşkıran, “Normalde en düşük emekliği aylığı asgari ücretin bir buçuk katıydı. Ama AKP hükümeti sistemi bozdu ve bugünkü tablo ortaya çıktı. Verdikleri 2 bin 500 liralık zammın hiçbir hükmü zaten yokken, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra yapılacak zamlarla misli misli bizden geri alınacak” dedi.

“BİRLEŞEREK MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

Emeklilerin örgütlenerek birlikte mücadele etmekten başka bir çareleri olmadığını vurgulayan 2021 Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Resul Mustafa Taşkıran, “Hükümet bize sokakta mücadele etmekten başka seçenek bırakmamıştır. Örgütleneceğiz, güçleneceğiz ve haklarımızı mücadele ederek alacağız. Türkiye’deki emekliler, uygar dünya ülkelerinde olduğu gibi insan onuruna yaraşır bir hayat sürene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. 2024 yılını Emekliler Yılı ilan ederek bizimle alay edenlere en iyi cevabı 2024 yılını mücadele yılı yaparak vereceğiz” ifalerini kullandı. Habertrak / Bülent Kutlutürk

“ASGARİ ÜCRETİN BİR BUÇUK KATIYDI, AKP BOZDU”   “BİRLEŞEREK MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”  Açlık sınırının 15 bin liraya dayandığı bir dönemde, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olması geniş kesimler tarafından yetersiz bulundu. Emekli sendikaları ve muhalefet, söz konusu zammın emekliyle “alay etmek” olduğunu dile getirdiler. 2021 Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı […]

18 Ocak 2024 - 12:58