DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.347,99 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“ENFLASYON RAKAMLARI UTANÇ TABLOSUDUR”

Son Güncelleme :

06 Ekim 2021 - 12:36

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota ve Yolsuzluk ile Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyon Başkanı Şenol Gürşan, Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı’nda basın mensupları ve partililer ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Türkiye’nin dünyada 12. en yüksek enflasyona sahip ülke olduğunu belirterek; “Nüfusu 50 milyonun üzerinde olan ülkeler arasında ise enflasyonu en yüksek olan üçüncü ülkeyiz. Üzerimizde İran ve Etiyopya var. Bu utanç tablosudur. ”diye konuştu.

 

 

 

“ÜRETİCİNİN ENFLASYONU YÜZDE 44”

TÜİK rakamları ile gerçek enflasyonun gizlenmeye çalışıldığını aktaran Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz günden bu yana çok yakıcı bir ekonomik krizle baş başa kaldık. En önemli gösterge enflasyon rakamları. 19.58 TÜİK’in açıkladığı enflasyon. Ama üretici enflasyonuna geldiğimizde rakamlar yüzde 44’ye geliyor. Demek ki daha enflasyonun gidecek çok daha yolu var. Daha önümüzdeki dönemde enflasyon riskinin artacağı belli. Yumurta yüzde 70, domates yüzde 70, tavuk eti yüzde 69, ayçiçeği yağı yüzde 52, margarin yüzde 50, ekmek yüzde 30 artmış vaziyette. Yüzde 19,58 TÜİK enflasyonu hepsinde aşılmış durumda. Bunlar bir yılda yaşanan artışa örnek. Bu enflasyonun kaybedeni dar gelirliler ve sabit gelirliler. Türkiye dünyada 12. En yüksek enflasyona sahip ülke. Avrupa’nın yanı başındaki ülkemiz için bunun bir utanç  tablosu olduğunu düşünüyoruz. Biz parti olarak enflasyonun devlet tarafından yapılan bir hırsızlık olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon halkın cebinden fark ettirilmeden çalınan paradır. Enflasyon sorunun ciddiye alınması lazım. Merkez Bankası ve Cumhurbaşkanlığı tarafından enflasyon sorunun ciddiye alınmadığını görüyoruz.”diye konuştu.

“BİZ İNSANA DOKUNAN BİR PARTİYİZ”

Yolsuzluk ile Mücadele ve Temiz Gelecek Komisyon Başkanı Şenol Gürşan ise yaptığı açıklamada iktidarı eleştirerek; “2002’de AK Parti iktidara gelirken 3 Y ile mücadele edeceklerini söylemişlerdi. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Kurumsal parti olamama, iktidarın yozlaşması ile AK Parti günümüzde bu 3 Y’yi bünyesinde barındırır hale geldi. Yasaklar ile ülke yönetmeye çalışıyorlar. Herkesi susturmaya çalışıyorlar. En çok çekindikleri parti de biziz, Gelecek Partisi. Biz insana dokunan bir partiyiz. 81 ilimizin tamamını geziyoruz. Vatandaşımıza dokunuyoruz.” şeklinde konuştu. Toplantıya Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay, Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, ilçe başkanları ve partililer ile basın mensupları katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek