DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.858,94 0.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Ergene doğal ürünler pazarı yoğun ilgi

Son Güncelleme :

08 Kasım 2017 - 15:15

Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi ile Ergene Kent Konseyi  ve Kent Konseyi Kadın Meclisi`nin ortaklaşa olarak düzenlediği Ergene Doğan Ürünler Pazarı, Çorlu`da yer alan Orion Alışveriş Merkezi`nde açıldı.

Orion  AVM’de 3 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen Ergene Hanımeli Doğal Ürünler Pazarının  açılışı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve eşi İlke Kızıltoprak,  Ergene Belediye Başkan Vekili Yüksel Baydarlı, Belediye Başkan Yardımcıları, Ergene ve Çorlu Kent Konseyi Üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar,  dernek temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay “Bugün 3.sünü gerçekleştirdiğimiz Doğal Ürünler Pazarının açılışına öncelikle hoş geldiniz. Ergene’de birlik var beraberlik var. Birlik ve beraberliğin daim olduğu ilçemizde her yıl daha güzel işlere imza atıyoruz. Sizlerde takdir edersiniz ki Ergene ilçemizi tanıtmak için Ergeneli bayanlarımızın emeği büyüktür. Onlar bu projenin önemli mimarlarıdır. Bu anlamda emeği geçen tüm kadınlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor ve bol kazançlı günler geçirmelerini diliyorum” dedi.

Ardından sözü alan Belediye Başkan Vekili Yüksel Baydarlı, “Ergene Doğal Ürünler Pazarı ciddi bir katılımla bu senede olduğu gibi yeniden devam ettirildi. Biz bu organizasyonu birçok yönü ile çok önemsiyoruz. Çorlu’dan ayrılan yeni ilçe Ergene’nin kendini tanıtma, varlığını hissettirme organizasyonu olması açısından önemsiyoruz. Ergene kaymakamlığı, Ergene Belediyesi ve Ergene Kent Konseyinin birlik ve beraberliği ile gerçekleşmesini önemsiyoruz. Kadın emeği ağırlıklı olması, Ergeneli kadınlarımızın kendi emeklerini, kendi ürünlerini pazarlaması, aile bütçesine yaptığı katkı açısından açısından önemsiyoruz. Üç yıldır artan bir heyecanla tekrarlanan başarılı bir proje olması açısından önemsiyoruz.  10 Kasımda Sağlık mahallemizde yeni bir pakımızı açacağız.  Parkımıza meclis kararımız ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin adı Zübeyde Hanım’ın adını verdik. Bayanlarımız artık açılışını yapacağımız parkta el emeği göz nuru ürünlerini halkımızla paylaşmaya devam edecektir. Bugün alacağınız ürünlerin üzerinde, üretimi gerçekleştiren bayanlarımızın iletişim numaraları bulunmaktadır. Tüm yıl boyunca bu numaralardan arayarak dilediğiniz ürünü tekrar satın alabilirsiniz. Organizasyona katılan tüm Ergeneli bayanlarımızı yeniden kutluyorum ve Ergene belediyesi olarak kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergilemelerine destek olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

BİR KENTİ DEĞİŞTİREN KADINLARDIR

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak “Ergenemiz değişmeye gelişmeye aday bir ilçe. Bu konuda da bizlerde bayanlarla birlikte, onların önlerindeki tüm engelleri açarak, bizler değişmeye ve gelişmeye devam etmek istiyoruz. Bugünkü organizasyonda emeği geçen bayanlarımızı tebrik ediyorum. Onların el emeği ürünlerini sergilemelerine vesile olmaktan ve onlarla bir arada olmaktan mutluluk duymaktayım. Ergene’deki kurumların bir araya gelerek bu organizasyonu gerçekleştirmelerinin bir görev olduğunu düşünüyorum. Ergene sanayisi ile ülke çapında zaten tanınıyor ama Ergene’de önemli bir tarımsal faaliyet, tarımsal üretim var. Kadınlarımızın bu faaliyetleri ile Ergene’de tarımın da var olduğunu, kadınlarımızın hazırladıkları gıda ürünleriyle buna katkı sağladıklarını, ilçemizi iyi bir noktaya getirdiklerini görüyorum. Yemek ve kültür ürünlerinin bulunduğu kitabımız hem İngiliz ve hem Türkçe olmak üzere basıldı ve bugün Ergene Doğal Ürünler Pazarında yerini aldı. Katkılarımızı bu anlamda göstermek istedik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Doğal Ürünler Pazarında gördüğümüz gibi ‘ Bir Kenti Değiştiren Kadınlardır” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Ergene Doğal Ürünler Pazarı Ergene ve Çorlulu vatandaşların hizmetine açıldı. Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi ve  Ergene Kent Konseyi ve  Kadın Meclisi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Hanımeli Doğal Ürünler Pazarı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken vatandaşlar, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarını sürdüren ve projenin hayata geçirilmesinde öncülük eden  başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

DOĞAL ÜRÜNLER PAZARININ TEMELİ KADINLARIMIZLA ATILDI

Erzincan’da olması dolayısıyla Ergene Doğal Ürünler Pazarını 3. Günü ziyaret eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergeneli kadınların kendi ürettikleri ürünleri bu pazarda satarak gelir elde edebilecekleri bir Pazar oluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ev kadınlarımızın ürettikleri ürünlere Pazar imkanı sağlayarak aile bütçesine katkı sağlamasına vesile olduk. Ergeneli kadınlarımızın yiyecekten giyime el emeğiyle yetiştirdikleri ürünlere kadar çok sayıda ürünü dört duvar arasında kalmaktan kurtarıp bir kazanç kapısı haline getirirken, kadınlarımızın sosyal alanda gelişimine olanak sağladık. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirdiğimiz vatandaş odaklı hizmetlerimizden  birini gerçekleştirirken, asıl hedefimizde yine birlik ve beraberlik içerisinde dostlukların kurulduğu projenin  gelişimine bir kapı açabilmektir” ifadelerine yer verdi. Habertrak/Ferhat Akgün