DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.979,12 0.167
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Ergene Milli Eğitime ceza yağmuru

Son Güncelleme :

02 Kasım 2017 - 10:50

Ergene ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu görevden almaların detayları ortaya çıkmaya başladı. Bir firmanın ihalelerde yolsuzluk yaparak okulları dolandırdığı belirlendi. Olayın ardından Ergene Milli Eğitimde birçok kişiye ceza verildi.

Tekirdağ’ın Ergene İlçesinde Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü’nde bazı iddialarla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü, bir Şube Müdürü ve Ergene’den 5 okul, Çorlu’dan da 3 okul müdürünün aralarında bulunduğu çok sayıda isim jet hızı ile açığa alınmıştı. Açığa alınmaların detayları arasında bir firmanın ihalelerde yolsuzluk yaparak birçok okulu dolandırdığı yer alıyor.

MÜFETTİŞLER OLAYA EL ATTI

Ergene’de bulunan tüm ilk ve orta dereceli okullara yapılan kömür, temizlik, kırtasiye ve bakım alanında yüklü miktarda alım yapılan ihaleleri aynı şirket kazanınca müfettişler olaya el attı ve inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda ihalelere yolsuzluk karıştığı tespit edilince birçok kişiye ceza yağdırıldı.

“KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR”

Konuyla ilgili değerlendirme ve eleştirilerde bulunan Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, “Tekirdağ Milli Eğitimi ve Tekirdağ Valiliği kamuoyuna bir açıklama borçlu değil mi? Neden susuluyor? Kamuoyu açıklama bekliyor” dedi.

Eren açıklamasında, “Bir firmanın ihalelerde yolsuzluk yaparak okulları dolandırdığı ortaya çıktı. Sistem şöyle işliyor: A firmasının ihaleye en düşük teklifi vermesi ve kazanması için Şube Müdürü ayarlamaları yapıyor fakat iş tesliminde A firması 50 bidon malzeme getiriyor. 50 bidon malzeme okullara imza karşılığı dağıtılıyor fakat kimse diğer okulun ne kadar malzeme aldığını bilmiyor. Böylece kimsenin aklına geri kalan 50 bidonun nerede olduğu gelmediğinden, komisyon üyeleri imzasını 100 bidonu görmeden atıyor. Firma sahibinin ilçe şube müdürü ile okulları gezerek reklamını yaptığı ve şube müdürünün de telkinleriyle ihalelerin bu firma tarafından yapılmasının sağlandığı ve oluşan farkın firma sahibi ve şube müdürü arasında bölüşüldüğü düşünülüyor.” dedi.

“İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE KURBAN OLDU”

Ergene Milli Eğitim Müdürü’nün işlemleri kontrol etmeden yaptığını ve bu sebepten ceza aldığını belirten Eren, “Yapılan iş ve işlemleri kontrol etmeden işlem yaptığı için Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürünün de bu sebeple ceza aldığı tahmin ediliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürüne 3-4 maaş kesim cezasının yanında şu ana kadar 150 bin TL ceza geldiği konuşuluyor. Ayrı görevlerinden alınarak Edirne ve Kırklareli’ye öğretmen yapıldılar. Ayrıca mahkemede yargılanacakları tahmin ediliyor. İhalelerini kendi yapan ve ceza alan 4 Ergene, 3 Çorlu’dan lise müdürü de öğretmen olarak Çerkezköy Kapaklı ve Saray’a sürüldüler. Ayrıca bu okulların müdür yardımcıları da çeşitli okullara öğretmen olarak atandı. Daha önce de Çorlu’da bir ilkokul müdürünün velilere Okul Aile Birliği hesabı yerine arkadaşının hesabına para yatırttığı iddia edilmiş fakat soruşturma açılmamış ve okul müdürü görevine devam ettirilmişti. Yaşanan bu gelişmelerin Çorlu’da soruşturma dahi açılmayan bazı olayların da üstüne gidileceği ve cezalandırılacağı beklentisini arttırdı.” diye konuştu.

“GERÇEK SUÇLULAR MI KORUNUYOR”

Hüseyin Eren, konuyla ilgili olarak Tekirdağ Valiliği ve Milli Eğitimini açıklama yapmaya davet etti. “Neden susuluyor? Gerçek suçluları mı koruyorlar” diyerek, “Ergene ve Çorlu’da neler oluyor? Yağmur gibi cezalar duyuyoruz. Bu kadar suçlu bir arada imkansızdır. 3-5 kişinin işlediği bir suç yaygınlaştırılarak sulandırılmak mı isteniyor? Tekirdağ Milli Eğitimi ve Tekirdağ valiliği kamuoyuna bir açıklama borçlu değil mi? Neden susuluyor? Bu satın alma ve teslim komisyonlarındaki bir sürü insana ceza yağdırdınız. Yazık değil mi? Örneğin bir yardımcı hizmetlinin imza atmama gibi bir irade göstermesi mümkün mü? Bu insanlara neden ceza veriliyor? Gerçek suçluları koruma çabası mı gösteriliyor? Kamuoyu bu konuda bir açıklama bekliyor” şeklinde konuştu. Habertrak/Hülya Ural-Özel