DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.793,28 0.572
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Ergene’de Dünya Engelliler Günü kutlandı

Son Güncelleme :

05 Aralık 2017 - 14:44

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla örnek işlere imza atan Ergene Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm yurt genelinde olduğu gibi Ergene’de engelli vatandaşlara yönelik etkinlik programı düzenledi.

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünün organizasyonu ile Ulaş Hizmet Binasında düzenlenen programa Ergene Belediye Başkan Vekili Merdin Cantaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli  CHP İlçe Başkanı Erdinç İrel, ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri  katıldı.

Engelli çocuklara ve ailelerine yönelik düzenlenen etkinlikte gün boyunca konser programı ve  illüzyonist, animasyon gösterileriyle  katılımcılar unutulmaz bir gün yaşadı.

Hediyeler ve sürpriz eğlencelerle unutulmaz gün yaşayan vatandaşlar programın düzenlenmesinde başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Engelli olmak bir tercih meselesi değildir. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak bizim için bir insanlık vazifemizdir diyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, engelli vatandaşlarımıza yönelik her yıl  düzenlenen etkinliğe bu yıl şehir dışında olması sebebiyle katılamadığını ileterek günler öncesinden mesaj yayımladı. Yüksel mesajında ‘ Hepimize düşen görev, engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla var olmalarını sağlamaktır. Bize düşen engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırmaktır.

Yollarımızı, kaldırımlarımızı, parklarımızı engellilerimizin kullanabileceği şekilde düzenliyoruz. Adını Sevgi aracı koyduğumuz Engelli taşıma aracını, engelli araç şarj istasyonunu engellilerimizin hizmetine sunduk. Sevgi aracımız her zaman engelli vatandaşlarımızın hizmetindedir ve onların sosyal hayata katılmalarına büyük katkı sağlamaktadır. Bugüne kadar engellilerimiz tüm akülü araç taleplerini karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Her zaman şunu ifade ediyoruz; engelleri beraber aşabiliriz. Hepimizin engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Korunması gereken sadece engelliler değil aynı zamanda engellilerin haklarıdır. Biz 3 Aralık’ta değil, her gün sizlerle beraberiz ” ifadelerine yer verdi.  Habertrak/Timuçin Çınar