DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.858,94 0.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Ergene’nin düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı

Son Güncelleme :

03 Kasım 2017 - 15:27

Ergene İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıldönümü tören ve etkinliklerle kutlandı.

Ergene’nin kurtuluşunun yıl dönümü Demokrasi Meydanında çelenk sunma töreni ile başlayarak  akabinde Marmaracık Düğün Salonundaki  kutlamalarla devam etti.

Tören programına Ergene Kaymakamı Fatih Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Piyade Albay Nizamettin Alp, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Kaymakam Kızıltoprak ‘İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamaktayız.1 Kasım 1922 ve öncesinde yaşanılanlar bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtıdır. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak, gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.

Bu vesile ile  tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal ATATÜRK’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, gazilerimizi saygıyla  anıyor, tüm Ergenelilerin bu mutlu gününü kutluyorum.’’ dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ 1 Kasım Ergene’nin düşman İşgalinden Kurtuluş Günü, ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız tarihi günlerimizden biridir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ile batı Trakya’da ve ilçemizde süren Yunan işgali 1 Kasım 1922’de son bulmuş ve Ergene’miz özgürlüğüne kavuşmuştur. Günümüzde tam 95 yıl önce, tüm vatanımızda olduğu gibi, Ergene’de de yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve Türk halkının direnci karşısında işgalci kuvvetler topraklarımızdan çekilmek zorunda kalmışlardır. Ergenemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum’ ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte öğrenciler kurtuluş gününe dair şiirler okudu. Kurtuluş günü etkinlikleri Ergene Belediyesi Çocuk Korosu ve Halk Oyunları  Gösterinin ardından sona erdi. Habertrak/Timuçin Çınar