DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.730,01 -2.223
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Eski bakan Tekirdağ’da konferansa katıldı

Son Güncelleme :

10 Mart 2018 - 11:15

Vali hayvan sayısını açıkladı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “İlimizde 4,5 milyon dekarın üzerinde bir alanda bitkisel üretim yapılmakta olup, 150.000 bin büyükbaş ve 300.000 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır” dedi.

Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Faruk Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de Tarımsal Üretim ve Gelecek Projeksiyonu” konulu söyleşi düzenlendi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, programın açılış konuşmasını yaparak  Üniversitenin tarımsal faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Programda konuşan Vali Mehmet Ceylan “Sayın Bakanımıza yılların birikimlerini bizimle paylaşacak olmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. İlimiz 1 Milyonu aşkın nüfusuyla, önemli bir tarım ve sanayi şehri olması münasebetiyle Ülkemizin gayrisafi milli hasılasına katmış olduğu değer açısından önemli bir yere sahiptir. İlimizde 4,5 milyon dekarın üzerinde bir alanda bitkisel üretim yapılmakta olup, 150.000 bin büyükbaş ve 300.000 bin küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Üniversitemiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla birlikte tarım sektöründeki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımda siyasete yer olmadığını ifade etti. Çelik, “Tarım siyaset yapılmayacak bir alandır gençler, sizde öyle yetişin yani tarım o kadar önemli ki hiç siyaset yapılmaması gereken bir alandır. En milli konudur tarım onun için, tarım milli olmalı milli savunma, milli eğitim diyorsak bu topraklar şehit kanı ile sulandı. Sulanan bu topraklar korumaktan daha fazla milli olan bir şey olabilir mi? Tabi ki en milli şey olması gereken şey tarımın milli olmasıdır. Toprağın milliği esastır. Onun için burada siyasetçilik, particilik meselesi çok gerilerde kalmalı tarıma bu gözle bakmalıyız ki eksiklerimizi gediklerimizi giderelim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında terör olaylarına ve 2019 seçimleri de değinen Milletvekili Çelik, “Dünyada ve ülkemizde son derece önemli gelişmelerin yaşandığı süreçten geçiyoruz. Bu süreçler nedir diye bakacak olursak birçok şey saymak mümkün. Siyasi ve ekonomi güç merkezinin Batı’dan Doğu’ya kaymaya başladı bir sürecin içerisindeyiz. Tarih iyi incelendiği zaman ekonominin ve siyasetin merkezi değişkenlik arz ediyor. Emperyalistlerin 100 yıldır hesaplarının güncellenmesinin yapılmaya çalışıldığı bir sürecin içerisindeyiz. Yine masada ittifak olup sahada ikiyüzlülük gösteren büyük devletlerin gerçek yüzlerinin göründüğü bir süreci yaşıyoruz. Suriye’de ve Irak’ta toprak bütünlüğünden yanayız, ülkelerin toprak bütünlüğünden yanayız demelerine rağmen terör koridoru oluşturmak için aleni destek verildiğini gördüğümüz bir sürecin içerisindeyiz. Uluslararası kuruluşların etkinliğini hemen hemen etkinliğini yitirdiği bir sürecin içerisindeyiz. Uluslararası kuruluşlar bir karar alıyor kimse dinlemiyor. NATO bir şey söylüyor kimse uygulamıyor. İçeride 2019 seçimleri dolayısıyla yoğun bir çekişmenin, gerilim siyaseti sürecinin içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.   Habertrak/Hülya Ural