DOLAR 32,2600 % 0.04
EURO 34,7466 % -0.51
GRAM ALTIN 2.436,94 % -0,31
ÇEYREK A. 3.984,40 % -0,31
BITCOIN 60.933,91 -0.174
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Esnaf devleti yanlarında görmek istiyor”

Son Güncelleme :

04 Haziran 2020 - 12:30

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Edirne’deki tarihi çarşılarda bulunan esnafları ziyaret etti.

Gaytancıoğlu’na bu dönemde devleti yanlarında görmek istediklerini ifade ederek kiraların ertelenmesini değil, Vakıflar Genel Müdürlüğünün Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için kira almamasını istediklerini söylediler.

Pandemi nedeniyle çarşıların uzun süredir kapalı olduğu, yeni açıldığını ancak alışverişe kimsenin gelmediğini belirten esnaflar, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat ederek kiraların alınmamasını talep ettiler. Esnaflar, Kira Sözleşmesinde geçen “Kiracı, sözleşmenin devamı süresince, doğal afetler, grev, salgın hastalıklar, seferberlik gibi mücbir sebepler haricinde, sözleşme süresinin uzatılması, kira bedelinin indirilmesi, ödeme tarihi ve miktarlarının değiştirilmesi talebinde bulunamaz” hükmü gereğince,   Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından hiç alınmaması ve kalan 6 aylık kira bedellerinde de kayda değer bir indirim yapılmasını istediler.

Esnafın zor günler geçirdiğini belirten CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu devletin anayasamız gereği esnafı korumak hükümlülüğünün bulunduğunu hatırlatarak “ Esnafımız zor durumda ve bugünlerde devletini yanında görmek istiyor. Burada yaklaşık 600 esnaf var. 3 ay bu esnafımızdan kira almamak devleti zora sokmaz ama esnafı bu zor günlerinde desteklersek hem devletimiz hem de esnafımız kazançlı çıkar” dedi. Haber Merkezi