DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.907,90 -0.239
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Fener alayı coşku içerisinde gerçekleştirildi

Son Güncelleme :

31 Ekim 2017 - 11:59

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde Malkara Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü yoğun bir katılımla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Fener Alayı yürüyüşüne; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Ahmet Nazif Balcı, İsmail Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayına katılan vatandaşlar 60 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açarak, ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile marşlar eşliğinde 14 Kasım Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergâhından geçerek Malkara caddelerini yürüyüş boyunca adeta kırmızı – beyaza boyadılar.

Hükümet konağı önünde son bulan fener alayı yürüyüşü sonunda konuşma yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Değerli hemşerilerim bir millet düşünün 1. Dünya Savaşında cepheden cepheye koşmuş, dünyanın değişik coğrafyalarında Yemen’de, Trablusgarp’ta, Balkanlar’da, Çanakkale’de yüz binlerin üzerinde şehit vermiş. Anadolu’da 3 kardeşin 2’si şehit düşmüş, salgın hastalıklar baş göstermiş, ilaç yok, doktor yok, hastane yok, ordusu dağıtılmış, memleketi işgal edilmiş ve bir kahraman düşünün Bandırma Vapuruna binmiş. İstanbul’dan Samsun’a yola çıkmış sadece ve sadece bu milletin azmine, kararlılığına güvenmiş ve kurtuluş meşalesini yakmış. Sakarya’da, Dumlupınar’da düşmana geçit vermemiş. İzmir’de düşmanı denize dökmüş. 28 Ekim 1923 akşamı silah arkadaşlarını toplayarak ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz. Türk milletinin karakterine en çok yakışan yönetim şekli Cumhuriyettir’ demiş. Bu milletin azmine ve kararlılığına inanmış. Memlekette okuma yazma oranı %10’un altındayken memleketin bütün orduları dağıtılmış her köşesi işgal altındayken, memleket dâhilindeki iktidar sahipleri siyasi emellerini düşmanların siyasi emelleriyle şahsi çıkarlarını birleştirmişken sadece ve sadece aziz milletine inanmış ve başarmış. 94 yıl önce bugün ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek bizlere yol göstermiş. Bugün aldığımız her nefeste ona karşı olan şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün ay yıldızlı bayrağımızın inmemesinin, ezanın susmamasının en çok borçlu olduğumuz kişi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Türkiye Cumhuriyetinin doğum günü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı bu aziz memleket, bu yüce millet bu emanete sonuna kadar sahip çıkacaktır. Cumhuriyet 94 yıl önce nasıl şehit kanıyla yazılan bir sevdaysa bugünde yine hepimiz Ulu Önderimiz Atatürk’ün gösterdiği hedef doğrultusunda yılmadan bıkmadan usanmadan çalışıyoruz. Bugün burada 94 yıl sonra gelecekte olacağı gibi hepimiz en güçlü sesimizle haykırıyoruz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bu akşam Türkiye Cumhuriyetinin 94. yıl dönümünde bizlerle birlikte olduğunuz için tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un yapmış olduğu konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile fener alayı yürüyüşü son buldu. Habertrak/Ferhat Akgün