DOLAR 32,2357 % -0.03
EURO 34,7550 % -0.18
GRAM ALTIN 2.450,24 % 0,73
ÇEYREK A. 4.006,15 % 0,73
BITCOIN 60.924,00 -2.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Gayemiz ahlaklı ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek”

Son Güncelleme :

19 Mart 2018 - 11:17

Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ İl Başkanı Olcay Sercan ve Yönetim Kurulu üyesi Fatih Güçlü Habertrak Gazetesi’ni ziyaret etti.

Anadolu Gençlik Derneği olarak “Gençlerimizi kötü, batıl ortamdan uzaklaştırarak, hak noktada; iyiyi, doğruyu ayırt edebilecek şekilde yetiştirelim.” diyen Dernek Başkanı Sercan, derneğin kuruluş ilkelerinin altını önemle çizdi. Sercan, konuşmasında “81 ilde Anadolu Gençlik Derneği adı üzerinde gençlikle ilgilenen onlarla hemhal olan bir dernek, sivil toplum kuruluşu. Biz yola şu şekilde çıkmıştık: Yıllar öncesinden 1960 yılına dayanan ‘Önce ahlak ve maneviyat’ diye yola çıkmıştık. Biz inanıyoruz ki; gençlerimize düzgün bir ahlak verirsek, manevi eğitimlerini düzgün bir şekilde yerleştirirsek, geleneklerine, göreneklerine, örf ve adetlerine bağlı bir nesil yetiştirirsek, dünya güzel olacak diyoruz. Bizim Genel Başkan Yardımcımız Muammer Bilgiç, basın danışmanımız aynı zamanda. Bir söz söylerdi: ‘Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey derdi. İşte biz bu noktada insanlara sevgisini verebilecek onları sevebilecek insanlarla birlikte gençlerimizle hemhal olmaya çalışıyoruz. Onlara eğitim vermeye çalışıyoruz. Süreçte maalesef insanların birbirlerinden çok uzaklaşmış olduğunu görüyoruz. Kutuplaşma, ayrışma vs. bizler diyoruz ki; ‘Bizler bütünleşelim. Devletimizin, milletimizin, tüm dünyanın güzelleşmesi için bütün halinde ne yapabiliriz, ortak değerlerimiz nelerdir? Onları oturup konuşalım ve çalışmalarımızı bunlar üzerinden yapalım.’ Ortaokul gençlerimizle başlayan bu süreç ortaokullarda, liselerde, üniversitelerde gençlerimizle hemhal olarak onlara ahlaki ve manevi noktada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz çocuğumuzu belli yaşlara kadar bizler yetiştirebiliyoruz. Belli bir yaştan sonra onlar da dışarıdaki hayata atılmak durumunda kalıyorlar. Dışarıda iyisi de var kötüsü de var. Bizler diyoruz ki; ‘Gençlerimizi bu kötü, batıl ortamdan uzaklaştırarak hak noktada, iyiyi, doğruyu ayırt edebilecek noktada gençler yetiştirelim.’ Maksadımız gayemiz bu şekilde. Etrafımıza baktığımız zaman uyuşturucu, alkol ve zina maalesef çok küçük yaşlara kadar indi. Bizim o gençlere ulaşıp doğru yolu göstermemiz lazım. Çünkü Erbakan Hocamız da söylerdi ‘Bu milletin külüne üfleseniz altından iman çıkar’ tarihin en şerefli milletinin nesilleriyiz. Biz bu düşünceler içerisinde gençlere sahip çıkmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MAKSAT GENÇLERİMİZİ SIKMADAN ETKİNLİK YAPMAK”

Anadolu Gençlik Derneği adı altında düzenlenen etkinliklerden bahseden Sercan, “Asli olarak gençlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ortaokulda okuma gruplarımız oluyor. Haftada 1 kere, 2 kere. Bizim gönüllü olan arkadaşlarımızla ortaokuldaki gençlerimiz derneğimizde veya başka sosyal etkinlikleri yaptıkları yerlerde bir araya geliyorlar. Oyunlar düzenleniyor. Tenis oynuyorlar. Güreşiyorlar. Okumalar oluyor. Münazaralar, kitap tahlilleri oluyor. Maksat onları sıkmadan bu eğitimi yapmak. Liselerde yine okul takviye derlerimiz oluyor. Kantin buluşmalarımız oluyor. Bunlara ‘Gırgır buluşmaları’ diyoruz hatta. En büyük ses getiren etkinliğimiz Siyer’i Nebi oldu. 81 ilde eş zamanlı yapıldı. Peygamber Efendimiz’in hayatıyla ilgili bir etkinlikti. Bu etkinliğimize Tekirdağ’da 5000’in üzerinde başvuru oldu. 5000’in üzerinde de kitap dağıttık. Üniversitemizde de gençlerimiz fakültelerde haftalık buluşmalar yapıp gündemi değerlendiriyor. Maksat ülkede olup biten olaylara karşı duyarsız bir gençliğimiz olmasın. Sonuçta gelecekte bu ülkeye olar sahip çıkacaklar. Maksadımız gayemiz ahlaklı ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek.” dedi. Habertrak /Özlem İnan