DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.877,99 -1.983
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

“Gazetecilik mesleğini ayakta tutmamız lazım”

Son Güncelleme :

05 Mart 2020 - 14:44

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, gazetecilik mesleğinin ayakta tutulması gerektiğini söyledi.

Tekirdağ İl merkezindeki yerel gazete sahip ve temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’u ziyaretleri sonrası AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile bir araya geldiler.

Yerel gazetelerin ve basın mensupların sorunlarına değinen Tekirdağ heyeti, Milletvekili Yel’e basının sorunlarını ve çözüm önerilerini aktardılar.

Gazeteciliği meslek edinen ve bu işi yasalara uygun şekilde doğru yapan basın kuruluşlarının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Milletvekili Yel; “Çağımıza uyarlayarak gazetecilik mesleği ayakta tutmamız lazım. Zaten en iyi çözüm önerileri de sizlerde var. Bir yandan da yeni kaynaklar yaratmak amacıyla çalışmalar yapılmalı. Bu işi meslek haline getirmiş olan insanlara daha fazla destek vermemiz lazım.” diye konuştu.

SORUNLARA EN GÜZEL ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YİNE BASINDAN

Basının ayakta tutulması gerektiğini dile getiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “Basına yeni kaynaklar bulma yolunda gazetecilerimizle bir arada olmalıyız. Basın bizim için çok önemli. Toplumsal yerlerin kahvehanelerin v.b gazeteleri alması konusundaki genelge ve ihale kanunu bölünme ilanları ile ilgili genelgeleri konusunda çalışmaları takip etmeliyiz. Bazıları açısından internet medyası ile basın biraz daha zorlu ve önemsiz hale gelmiş gözükebilir. Ama işin aslı öyle değil. Bu mesleğin geleceğine bakmamız lazım. Sosyal medya dışında bu işi profesyonelce yapan emek verenlere bakmamız lazım. Çağımıza uyarlayarak gazetecilik mesleğini ayakta tutmamız lazım. Zaten en iyi çözüm önerileri de sizlerde var. Bir yandan yeni kaynaklar yaratmak amacıyla çalışmalar yapılmalı. Bu işi meslek haline getirmiş olan insanlara daha fazla destek vermemiz lazım. Düşük faizli krediler konusunda da basınımızı desteklemeliyiz. Bunun gibi proje ve destekleri arttırmaya yönelik çalışmalar yapmalıyız.” dedi.

Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Sabri Karakaya’nın da eşlik ettiği ziyarete; Haber Trak Gazetesi Sahibi Cenap Kürümoğlu, Avrupa ve Trakya Gazeteleri Sahibi ve Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naci Akyazı ile Tekirdağ Şafak Gazetesi Yazı işleri Müdürü Rıza Erenler katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek