DOLAR 32,2608 % 0.06
EURO 34,7902 % 0.02
GRAM ALTIN 2.405,53 % -0,16
ÇEYREK A. 3.933,04 % -0,16
BITCOIN 63.477,96 -0.255
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

Genç beyinlerden Tekirdağspor sevgisi

Son Güncelleme :

01 Mayıs 2019 - 11:55

Tekirdağspor Tarihi, kitabının yazarı Yaşar Sevinç’e TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, İmam Hatipli öğrenciler tarafından büyük bir sürpriz gerçekleştirildi.

Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılan TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Tekirdağspor sergisi açılarak özel bir stantta öğrencilerin tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, öğrenciler tarafından matematik, fizik, kimya, coğrafya, edebiyat el işi çalışmaları yanı sıra birçok alanda öğrenciler çalışmalarını sergilediler. Tekirdağ yöresine özgü birçok projenin tanıtıldığı bu güzel projelerin en ilgi çekenlerinden biri de Tekirdağspor’un tarihinin anlatıldığı, Tekirdağspor’u tanıtan sergi oldu.

Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Okan Emmi ve öğrenciler, Tekirdağspor tarihini başarılı bir şekilde izleyenlere anlattılar. Görsel ve yazılı basın ile görsel kitaplardaki bilgiler ile desteklenen tanıtımda bir sürpriz yaşandı.

OKAN EMMİ’DEN YAŞAR SEVİNÇ’E SÜRPRİZ

Tekirdağspor standını eski Tekirdağspor formaları, bayrakları ve yıllar öncesinde kullanılan futbol topları ve en önemlisi Tekirdağspor Tarihi’ni yazan ve binlerce fotoğrafını arşivleyen ve Tekirdağspor’un tanıtımı için birçok sergi açan Gazeteci- Araştırmacı- Yazar Yaşar Sevinç’in kitapları ile fotoğrafları stantta özel olarak yerini aldı. Öğrencilerin bu kitaplardan faydalanarak Tekirdağspor ile ilgili tarihi bilgiler sunması etkinliği ziyarete gelen yazar Yaşar Sevinç’e büyük bir sürpriz oldu.

Öğrencilerin ve izleyenlerin soru yağmuruna tuttuğu Sevinç, mezun olduğu okulun bahçesinde yıllar sonra büyük projelerin tanıtıldığı bir etkinlikte bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Sevinç, “Şu anda Tekirdağspor standının bulunduğu yerde, bu okulun öğrencisiyken, burası futbol oynadığımız ve taşlardan kale yaptığımız alan idi. Üç yıl tam da bu noktada okulun futbol takımının kaleciliğini yaptım. Öğretmenim de dönemin Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan Hocamız ile karşılıklı futbol oynadığımız alanda, Tekirdağspor standının yer alması ve yazdığım kitaplar sayesinde Tekirdağspor’un tarihinin anlatılması anlatılmaz bir mutluluk kaynağıdır. 1967 yılı Tekirdağspor’un kuruluş yılı olup aynı yıl okulumuz Tekirdağ İmam Hatip Okulu olarak açılmış idi. Yıllar geçti ve bu günkü anı unutulmayacak kadar büyük bir anı oldu. Tekirdağ’ımızı, yöremizi ve Tekirdağspor’umuzu tanıtan Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yunus Oruç’a ve Beden Eğitimi öğretmeni Okan Emmi’ye sportif alanda faaliyetlerini gerçekleştiren öğrenci kardeşlerimize teşekkür ederim.”

“‘TEKİRDAĞSPOR YAŞAMALI VE TANITILMALIDIR’ DİYEREK YOLA ÇIKTIK”

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni Okan Emmi ise, “okulumuz bu etkinliğe uzun zamandır hazırlanıyor.” Diyerek konuşmasına başlayarak “Bizler de Tekirdağ’ın futbolu ve sporu ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yaptık. Tekirdağspor’un bir marka olduğunu, Tekirdağ’ın simgesi olduğunu gördük. Tekirdağspor’un yaşamasının ve yaşatılmasının önemine vardık. Bu amaçla ‘Tekirdağspor yaşamalı ve tanıtılmalıdır’ diyerek yola çıktık. Bu yolculukta Yaşar Sevinç Hocamızın kitaplarından ve resimlerinden faydalandık. Onları standımızda sergiledik. Okulumuz mezunu olan yazarımız sayesinde Tekirdağspor’un tanıtımını yapmak bizlere ayrıca farklı bir mutluluk kattı.” İfadelerini kaydederek Sevin’e teşekkür etti.

Yazar Sevinç ise öğrencilere “Tekirdağspor Yaşayacak” stickerlerinden hediye etti.

Habertrak/Özlem İnan