DOLAR 32,2183 % 0.01
EURO 35,1143 % 0.19
GRAM ALTIN 2.505,38 % 0,19
ÇEYREK A. 4.096,29 % 0,19
BITCOIN 66.181,36 -1.192
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Gençlere iş kazandıran proje

Son Güncelleme :

11 Ocak 2018 - 13:24

Edirne Valisi Günay Özdemir’in himayesinde başlatılan, İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki eğitim merkezi çalışması ara eleman açığındaki meslek alanları belirlenerek program hazırlandı. Programın tanıtımı Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş. yetkililerinin katılımıyla fabrika yönetim binasında gerçekleştirildi.

Bu çalışma kapsamında 3 öğrenci; Makine Bakım Onarım, 1 öğrenci; Soğutma Sistemleri, 1 öğrenci; Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü meslek dalında olmak üzere 5 öğrenci Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş. bünyesinde sözleşme imzalayarak çalışmaya başladı.

Programın basın tanıtımı Edirne Valisi Günay Özdemir, İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası T.A.Ş. yetkililerinin katılımıyla fabrika yönetim binasında gerçekleştirildi.

Vali Özdemir, programa ilişkin yapmış olduğu açıklamada: “Bugün özellikle hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda gençliğimizin kurtarılmasıyla ilgili bir adım atma konusunda Edirne’de bir çalışma başlattık. Bu çalışma, iş kollarının ihtiyacı olan ara eleman yetiştirmesine yönelik bir çalışma. Ülkemizin ihracatı günden güne artmaktadır. Bizler, 2023 yılı hedeflerimizi gerçekleştirmek için insan gücümüzü ve ekonomik anlamda tüm kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekmektedir. 2023 hedeflerine ulaşmamız için sektörlerin ara eleman ihtiyacını karşılamamız gerekmektedir. Bunu da hızlı bir şekilde yapmamız gerekmektedir. Valilik olarak; Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kuruluşu olan Edirne Mesleki Eğitim Merkezi ile birlikte ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik bir çalışmamız oldu. Bugün bu uygulamanın tanıtımı için buradayız. Uygulama yeni bir uygulama olup, henüz bir ay kadar önce başlayan bir uygulamadır. Bu uygulama başlarken önceliğimizi, çeşitli sebeplerle örgün eğitimin dışında kalmış, öğrenimine açık lise de devam eden ve herhangi bir işte çalışmayan 14-18 yaşlarında ki çocuklarımızın meslek sahibi olması, istihdama kazandırılması olarak belirledik” dedi.

Açıklamaların ardından, üretim bölümüne giden Vali Özdemir ve beraberindekiler, öğrencileri çalışma alanlarında ziyaret ettiler.

Program kapsamındaki öğrenciler, kendilerine çalışma imkânı sunulmasından duydukları memnuniyeti ifade ederken, Vali Günay Özdemir öğrencilere başarılar diledi. Habertrak/Timuçin Çınar