DOLAR 32,4417 % 0.17
EURO 34,6412 % 0.12
GRAM ALTIN 2.384,32 % 0,17
ÇEYREK A. 3.898,36 % 0,17
BITCOIN 57.018,20 -8.449
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden bir ilk

Son Güncelleme :

15 Ekim 2019 - 15:49

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden bir ilk

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzu, Cumhuriyet Bayramı Yüzme Müsabakaları kapsamında dört ilden 400’e yakın sporcuyu ve binin üzerinde veliyi ağırladı.

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, gerçekleştirilen bu müsabaka ile Yüzme Federasyonu’na Tekirdağ’ın kendini kanıtladığını belirterek, “Tekirdağ uluslar arası ve ulusal, yarı final ve final müsabakaları için ‘biz hazırız’ mesajı vermiş oldu. Olimpik Yüzme Havuzumuza bugünden itibaren uluslar arası ve ulusal, üst düzey yarışmalarının verilmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

“ÜST DÜZEY YARIŞMALARININ VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Olimpik Yüzme Havuzunun yapıldığı ilk günden bu yana ilk defa böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, “Başta bu güzel bize kazandıran Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Yapıldığı günden bu yana en büyük organizasyonu bugün gerçekleştirmiş olduk. 400’e yakın sporcu ve binin üzerinde velimiz katılım sağladı. Bu da şunun habercisidir: Şimdiden sonra uluslar arası ve ulusal yarı final ve final müsabakalarında biz hazırız mesajıdır. Organizasyon yapma açısından müdürlüğümüzün yönetimiz, personeli, hakemleri ve il temsilciliğimizle birlikte iyi bir organizasyon tecrübemiz var. Bu da mesaj olarak Yüzme Federasyonumuza iletmiş olalım. Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu’na programa bugünden itibaren uluslar arası ve ulusal üst düzey yarışmalarının verilmesini talep ediyoruz. Hem Tekirdağımızın tanıtımı açısından hem de bu güzel tesisimizin gençlerimize hizmet etmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Tabi bu gerçekleştirilen müsabakalar neticesinde Tekirdağımızın tanıtımı ve esnaflarımızın da bu gelen misafirlerimizden faydalanması açısından da çok önemli. Tekirdağımızı 400’ün üzerinde aile hafta sonunda ziyaret etmiş oldu. Konaklamaları ile beraber Tekirdağımıza da katkı sağlamış oldular. Bunu da Tekirdağımız ile paylaşmış olalım.” Değerlendirmesinde bulundu.

“4 İLDEN TOPLAM 394 SPORCU KATILDI”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme İl Temsilcisi Harun Canki Olimpik Yüzme Havuzunun tam kapasite çalışmaya devam ettiğinin altını çizerek, “İlimiz olimpik yüzme havuzumuzda düzenlenen müsabakada; 4 ilden toplam 394 sporcu katılımıyla Cumhuriyet Bayramı Yüzme Müsabakalarını gerçekleştirdik. Müsabakalar; Cumartesi sabahı 09.30’da özel sporcuların katılımıyla başladı ve diğer illerden gelen sporcularımızla devam etti. İstanbul, Sakarya, Kırklareli ve Tekirdağ katıldı. Edirne ise yer almadı. Çocuklarımız 8 kulvarda yarıştı. Havuzumuzda tam kapasite ile hizmet veriyoruz. Önceki yıllarda küçük yaştaki çocuklarımızın yarışları daha az yapılıyordu. Bu yarışma da özellikle onlar için ayrı bir güzellik oldu. Ahmet Üzgün Müdürümüzün göreve başlamasından sonraki dönemde ise en az dört yarış yapılacağının sözünü vermiştik. Ve Gençlik ve Spor il müdürlüğümüzün imkânlarını seferber ederek bu yarışları 4’e çıkarmayı hedefledik ve şu anda verdiğimiz söz üzerine gerçekleştiriyoruz. Ayrıca özel sporcularımızın da yarışları başladı. Cumartesi 09. 30’da onların aileleri de çocukları ile birlikte buraya iştirak etti. Onlar da sevinç içerisinde çocuklarını havuzda görmüş oldular. 24 hakemle yarışlarımız devam etti. Dört tane de cankurtaranımız görevliydi.” Açıklamasında bulundu.

“HAVUZ TEMİZLİĞİ İYONİZE SİSTEMLE YAPILIYOR”

Tekirdağ Olimpik Yüzme Havuzunu, diğer illerdeki havuzlardan ayıran özelliklerden de bahseden Canki, “Her ay il Sağlık Müdürlüğü’nün Halk Sağlığı birimi havuzumuzdaki sudan numune alıp gerekli analizleri yapıyor ve şu ana kadar havuzumuzun suyu ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadı. Suyumuzun temizliği normal değerler oranında çıkıyor. Havuzumuzun suyu aynı zamanda diğer havuzlar gibi klorla değil, iyonize sistemle de temizleniyor. Ahmet Üzgün Müdürümüzün gelmesiyle birlikte bu sisteme geçildi. Havuzda eskisi gibi klor kokusu yok. Çocuklar ona maruz kalmıyor. Ve havuz suyumuz daha hijyenik oluyor. Şu anda Tekirdağ’da gönül rahatlığıyla olimpik yüzme havuzunda çocuklarımız spor yapabiliyor.” Diye konuştu.

“SPORCULARIN DERECELERİ ÜÇ ŞEKİLDE GÖZLEMLENİYOR”

Canki, sporcuların aldıkları derecelerin elektronik olarak da gözlemlendiğini vurgulayarak “Olimpik yüzme havuzumuzun özelliği 50 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde, 10 kulvarlı bir havuz olmasıdır. Sıfır ve dokuz numaralı kulvarlar yarışma esnasında boş bırakılır. Birden sekiz daire olmak üzere kulvarlarda yarışlar devam eder. Bizim çoğu illerimizdeki yüzme havuzlarında bulunmayan skoreboardumuz, touchpadlerimiz vardır. Yani havuzumuz elektronik sisteme sahiptir. Yarışlarda da biz üç tane derece alırız. Birinci skoreboard derecesi; çocuklar touchpadlere dokunduğu zaman alınır. İkincisi el kronometresi. Ve üçüncüsü de touchpadlere bağlı olan butonlarından alırız. Çocuklar yüzdüğü zaman yapmış oldukları derecelerde herhangi bir sıkıntıya mahal vermemek açısından deşifre etmiş oluruz. Yani çocuğun yüzmesini bu üç şekilde gözlemlemiş oluruz.” Dedi.

TEKİRDAĞ 2. ULUSLARARASI YÜZME ŞENLİKLERİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bu yıl içinde 11 yarışa daha ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Canki, sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından yayınlanan 2019-2020 faaliyet programında Şubat ayı içerisinde ilimizde 2. Uluslararası Yüzme Şenlikleri olacak. Tekirdağ kupası olacak. Geçen yıl ilkini yapmıştık Haziran ayında. Bu yıl da tüm Avrupa ülkelerinin de federasyonun resmi sayfasında gördüğü üzere 2. Uluslararası Yüzme Şenlikleri yapılacak. Yurt dışından geçen yıl 3 ülke katılmıştı. Bu yıl ümit ediyoruz ki daha fazla ülkenin katılımıyla sporcularımıza burada gönül rahatlığıyla spor yapmaları ve hizmet verme imkânı yakalayacağız. Tesisimiz fiziki olarak buna uygun herhangi bir eksiğimiz yok. Aynı zamanda altyapı olarak da yönetim il temsilcisi, hakemler vs tam uygun. 2019-2020 sezonunun ilk başlangıç yarışı. Ve oldukça yoğun bir katılım sağlandı. Bizim önümüzde bu yıl 11 tane daha yarış var. İnşallah diğer yarışlarımız da bu şekilde geçer.”

Habertrak/Özlem İnan