DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.027,60 -0.644
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

GÜVEN KAPISI “TÜRK EĞİTİM SEN”

Son Güncelleme :

29 Haziran 2021 - 10:13

Tekirdağ’da yapılan İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) seçiminde Tekirdağ’daki öğretmenler, Türk Eğitim Sen adayları Serdar Çapkın, Semra Aksoy, İslam Coşkun, Ömer Çetin, İlhami Aydın, İsmail Taşdelen ve Mustafa Polat’ı seçti.

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, seçimlerde adayların, sendika temsilcilerinin ve tüm öğretmenlerin güzel bir demokrasi örneği sergilediğinin altını çizerek “Tekirdağ’daki öğretmenler Türk Eğitim Sen’i seçerek güven kapısının Türk Eğitim Sen olduğunu bir kez daha teyit ettiler. Emaneti emanet ehline teslim ettiler.”

“ÖĞRETMENLER, EMANETİ EHLİNE TESLİM ETTİLER”

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, öğretmenlerin Türk Eğitim Sen’i seçerek “emaneti emanet ehline teslim ettiklerini” kaydetti ve “19.06.2021 Cumartesi günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’da da yapılan İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) seçiminde Tekirdağ’daki öğretmenler, Türk Eğitim Sen’i seçerek güven kapısının Türk Eğitim Sen olduğunu bir kez daha teyit etmişlerdir. Türk Eğitim Sen Tekirdağ şube alanında bulunan Süleymanpaşa’da Serdar Çapkın ve Semra Aksoy, Marmaraereğlisi’nde İlhami Aydın, Malkara’da Ömer Çetin, Hayrabolu’da Mustafa Polat, Kapaklı’da İsmail Taşdemir, Muratlı’da İslam Coşkun seçimi kazanmışlardır. Tekirdağ genelinde ise 14 delegenin 7’sini Türk Eğitim Sen, geriye kalan 7 delegeyi diğer sendikalar almıştır. Bu sonuca bakıldığı zaman öğretmenler, emaneti emanet ehline teslim etmişlerdir.” değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİMLER DEMOKRASİ ORTAMINDA GERÇEKLEŞTİ

Seçimlerin demokrasi ortamında gerçekleştiğini vurgulayan Varma, sözlerini şöyle noktaladı: “İLKSAN seçimleri bütün Türkiye’de sendikalar arsındaki rekabetin de bir göstergesidir. Üye sayısı en fazla olan sendika bu seçimin kaybedenidir. Galibi ise Türk Eğitim Sen’dir. Çünkü seçimler müdür odalarında değil; sandıkta yapılıyor ve öğretmenler hür iradelerini ortaya koyuyorlar. Cumartesi günü yapılan İLKSAN seçimlerinin en güzel tarafı ise aynı ortamı paylaşan adayların, sendika temsilcilerinin ve tüm öğretmenlerin güzel bir demokrasi örneği göstermesiydi. Bu ortamın sağlanmasında emeği geçen adaylara, sendika yöneticilerine ve işini bırakıp sandığa koşan değerli İLKSAN üyelerine teşekkür ediyoruz. Özlenen ve her zaman görmek istediğimiz bir manzara idi. Son olarak Türk Eğitim Sen adaylarına oy veren ve vermeyen herkese seçime katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçimi kazanan arkadaşlarımız da Tekirdağ’daki öğretmenlerimize İLKSAN konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırdırlar. İLKSAN seçim sonuçlarının herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Habertrak/Özlem İnan