DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.017,40 1.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

HALKIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

Son Güncelleme :

30 Ekim 2017 - 10:51

Cumhuriyet coşkusu

Tekirdağ’da Cumhuriyetin 94. Yıldönümü 7’den 70’e yoğun bir katılımla kutlandı. Çok sayıda vatandaşın akın ettiği kutlamalarda asker ve polisin geçişi vatandaşlardan büyük alkış aldı.

MEYDANA AKIN ETTİLER

Cumhuriyet Bayramı Tekirdağ’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Tekirdağ Valiliği önünde kutlanan bayram etkinliklerine çok sayıda vatandaş katıldı.  Bayram etkinlikleri Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak ve Garnizon Komutanı Selçuk Kubilay Karslı’nın askeri araç üzerinden halkı selamlaması ile başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ile devem etti. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

ASLA VAZGEÇİLMEZ BİR DEĞERDİR

Konuşmasında Cumhuriyet’in kazanımlarını anlayan Ceylan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan yönetim biçimi Cumhuriyettir diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz Türk milletine emanet edilmişi en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir. Bu değere her zaman sahip çıkacağımızı belirterek hepinizin Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum.  Cumhuriyet milletimizin yeniden ayağa kalkmasının şahlanışıdır. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı kalkınma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla insanımızın önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyetin birleştiriciliği asla göz ardı edilmemelidir” dedi.

CUMHURİYET DEVLET VE MİLLET BİRLEŞMESİDİR

Cumhuriyet’in devlet ve millet birleşmesi olduğunu aktaran Ceylan, “Devletin gücünü hukuk ilkeleriyle sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, devlet millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Milletimiz Cumhuriyet ile birlikte milli bir devletin onurlu bağımsızca düşünebilen ve eşit haklara sahip olan yurttaşlar haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bu asil ve aziz milletimizin özünden doğan, tarihi geçmişiyle ve Cumhuriyet şuuruyla bütünleşen ortak değerlerin sonucudur” diye konuştu.

TEK MİLLET VURGUSU

Tek millet vurgusu ile sözlerini sürdüren Ceylan, “Devletimiz Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuştur. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit, tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir.” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Lise öğrencisi Baran Keskin ve Emre Türedi tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Halk oyunları gösterisinin sunulduğu etkinliklerde şiir ve kompozisyon alanlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı tarafından verildi.

‘CUMHURİYET’İ BÖYLE KURDUK’

Öğrencilerin top mermisi taşıyan kağnı ile yürüyüşü ilgi gördü. Cumhuriyet’i böyle kurduk afişi ise vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Askeri sancağın geçişi vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Tören asker ve polis araçlarının geçişi ile son buldu. Habertrak/Ferhat Akgün-Serhat Yeşilipek-Canlı