DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.204,28 0.084
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

“HER ŞEY SİYASET DEĞİL”

Son Güncelleme :

02 Eylül 2020 - 16:42

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası ve içerisinde yer alan Op. Dr. Adem Dalgıç Aşevi ile Hayır Çarşısının açılışı gerçekleştirildi.

Aşevine 2009-2014 dönemi Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın, ilçedeki ilk Aşevi çalışmasını yapmış olmasından dolayı adı verilerek Op. Dr. Adem Dalgıç Aşevi olarak hizmete açıldı. Açılışta konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Ben bu şehre her kimin zerre kadar katkısı olduysa isminin yaşatılmasından yanayım. Her şey siyaset değil, yiğidin hakkını da yiğide vermek gerekir. “dedi.

5 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ÇIKARABİLECEK KAPASİTEDE

Süleymanpaşa halkı için çok önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Süleymanpaşa için çok önemli bir yatırımın açılışındayız. Ahmet Aygün’ün belediye başkanlığı döneminde ona aşevi ihtiyacı olduğunu söyleyerek görüşmüştük. Fakir fukara, yaşlılarımız için. O dönem nasip olmadı. Daha sonra CHP’li bir belediye başkanımız bunu yapmış. Sonra batık ki biz göreve geldiğimizde Ördeklidere mevkiinde 5 ayrı yerde depoları olan bir aşevi vardı. Ramazan’a kadar bu aşevini 65 günde tamamladık. İçerisinde bodrum katında depremle karşılaştığında 5 bin kişiye hizmet verebilecek bir aşevi depomuz var.  “dedi.

KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Hayır çarşısının da aşevinin üst katında yer aldığını belirten Başkan  Yüksel; “Üst katında da hayır çarşımız var. İhtiyaç sahiplerimiz için buraya giyilebilecek eşyaları bırakabilirler. Sosyal İşler birimiz de burada. Ağız ve diş sağlığı muayenesi, çalışma ofisleri de var. Mahalle için de, Süleymanpaşa için de güzel bir yatırım oldu. Günde 5 bin kişiye yemek çıkartabileceğimiz bir aşevi. Binamızın bize maliyeti KDV dahil 1 Milyon 278 bin TL. Sonuç olarak kısa sürede yapılan bir yatırım oldu. Bunu ilk önce yapan kişinin Adem Başkanın ismini verdik. Kendisini ilk olmasından dolayı kutluyoruz. Ben bu şehre her kimin zerre kadar katkısı olduysa isminin yaşatılmasından yanayım. Her şey siyaset değil, yiğidin hakkını da yiğide vermek gerekir. “dedi.

 

“BİR HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in ardından konuşma yapan Tekirdağ eski belediye başkanı Adem Dalgıç; “Öncelikle başkanımıza çok teşekkür ederim. 2009 yılında göreve geldiğimizde sosyal belediyecilik anlayışıyla şehrimizde aç, açıkta kimsenin kalmaması ilk işimiz olmuştu. En önemlisi zaten. Yıllarca doktor ve başhekim olarak çalıştığım dönemde şehrimizin kanalizasyonunun denize dökülmesinden rahatsızdık. Nihayet bizim başlattığımız çalışmaların arıtmaların çalışmasından da çok ama çok memnunuz. Bir hayalimizin gerçekleşmiş olmasından çok mutluyum. Emeği geçen başta Cüneyt başkan olmak üzere tüm personele teşekkür ederim. Dört dörtlük bir tesis olmuş. Soğuk hava deposundan, tüm donatı alanlarına kadar kapsamlı bir tesis. “diye konuştu. Tekirdağ eski belediye başkanı Adem Dalgıç’ın ardından Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Açılış konuşması sonrası kurdele kesilerek aşevi açıldı ve protokol üyeleri aşevinde incelemelerde bulundular. Habertrak/Serhat Yeşilipek