DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.431,29 -1.035
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“HERKESİN GÜNDEMİ EKONOMİ”

Son Güncelleme :

20 Nisan 2022 - 12:26

 

“HERKES FATURALARI GÖSTERİYOR”

“ÇİFTÇİMİZ ÜRETEMİYOR”

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Habertrak Gazetesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette ülke ve Tekirdağ gündemini değerlendirdi.

 Gittikleri her yerde ekonomik sorunları gördüklerini söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; “Gittiğimiz her yerde bize söylenen sorun ekonomi. Herkes faturaları gösteriyor. Tarımın olduğu yere gittiğimizde sorunlar ayrı, sanayinin olduğu yerlerde sıkıntılar ayrı. Ekonomi şuanda ilk gündem. Onun dışında Tekirdağ’ın çevre sorunları da çok belirgin. “diye konuştu.

“TEKİRDAĞ’IN ÇEVRE SORUNLARI BİTMİYOR”

Vatandaşlardan en çok ekonomi ile ilgili sorunları dinlediklerini ifade eden Milletvekili Candan Yüceer; “Gittiğimiz her yerde bize söylenen sorun ekonomi. Herkes faturaları gösteriyor. Tarımın olduğu yere gittiğimizde sorunlar ayrı, sanayinin olduğu yerlerde sıkıntılar ayrı. Geçen gün bazı fabrikalarda işçilerin direnişi vardı oraya gittik. Son aylarda işten çıkartılan işçilerin eylemlerine şahit oluyoruz. Ekonomi şuanda ilk gündem. Onun dışında Tekirdağ’ın çevre sorunları çok belirgin. Sürekli çevreye zararlı tesislerin yapılması konusunda ısrar var. Termik santral olsun, nükleer santral olsun İğneada’da. Bu tip sıkıntılar yaşıyoruz. En son Marmaraereğlisi’nde derenin renk değiştirdiğini gördük. Önemli olan ceza vermek değil önlemek. Zaten Marmara’da müsilaj sorunu var. Eğitim anlamında sıkıntılarımız var. Okul sorunu var. Ulaşım anlamında sıkıntılarımız var. Şehir hastanesinde sıkıntılar var. Randevu sorunu var. Hekim sorunu var. Doktorlara hepimizin ihtiyacı var. Bunu düşünemeyecek kadar akıl tutulması var Türkiye’de. Doktor gitsin, o gitsin, bu gitsin. Giden gelmiyor. Yurtdışındaki niye gelsin bize. Önünü göremiyor. Para kazanamıyor. Üzerine şiddet uygulanıyor. Her alandaki sorunlar benzer. Bir akıl tutulması var. Tedavi olamadan insanlar gidip geliyorlar aylarca. ““şeklinde konuştu.

“TRAKTÖRÜN BİR DEPOSU 2500 TL’YE DOLUYOR”

Tarımdaki sorunların giderek büyüdüğünü dile getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; “Tarımdaki sorunlar çok büyük. “Üreticiye ekin deniyor”, ama akaryakıt almış başını gitmiş. “Traktörün bir deposu 2500 TL’ye doluyor” diyor çiftçi. İlacı var, tohumu var. Her şey dışarıdan. Gümrüğü kaldırıyor yurtdışından gelen ürüne. Benim çiftçim pahalıya satıyor diyor. Düşük maliyete ithalat yapıyor. Sen önce girdini düşür. O yüksek girdiyi düşür bakalım ucuza mal etmiyor mu çiftçin. Antalya’da limon 5 TL, buraya gelene kadar fiyatı katlanıyor. Akaryakıt fiyatları her şeyi etkiliyor. Bizim çiftçimiz çalışmaktan, ekmekten korkmuyor. Çiftçimiz üretmeyi sever. Toprağı, üretmeyi seven bir toplumuz. Yüksek girdileri düşürmediğin sürece, gümrük sıfırlamak yerine kendi çiftçini desteklemediğin sürece çiftçinin sorunları daha da büyür.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek