DOLAR 32,2558 % -0.01
EURO 34,6797 % -0.12
GRAM ALTIN 2.400,27 % 0,00
ÇEYREK A. 3.924,45 % 0,00
BITCOIN 62.460,82 -1.808
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Hortum mağdurlarına yardım eli uzandı

Son Güncelleme :

06 Haziran 2018 - 11:47

Tahsis edilen ödenekler 7 vatandaşın hesabına aktarıldı

Kazandere Mahallesinde meydana gelen hortum bazı ev  ve müştemilatı çatılarına zarar verdi. 7 ev, bu evlere bağlı ahır, samanlık ve depoların çatıları kısmen zarar gördü.

Kazandere Mahallesine giderek zararı yerinde gören Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt ve Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vatandaşların bu doğal afet sebebiyle uğradığı zararın karşılanması için AFAD Başkanlığından ve Tekirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yardım yapılmasına karar verildi. Tahsis edilen ödenekler 7 vatandaşın hesabına aktarıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, “Kazandere Mahallesinde meydana gelen hortum afetinin her hangi bir can kaybına sebep olmadan sona ermesi bizi sevindirdi. Ancak vatandaşlarımızdan maddi külfete maruz kalanlar oldu. Biz de Tekirdağ Valisi sayın Mehmet Ceylan’ın bilgisi dahilinde vatandaşlarımızın mağduriyetinin en aza indirilmesi için yapılması gereken işler için Tekirdağ İl AFAD Müdürü Recep Erol ile birlikte mahalleye giderek vatandaşlarla görüştük. Vatandaşlarımızın bir miktar mali destek talebini ilgili kurumlar nezdinde takip ettik. Sonuçta AFAD Başkanlığı bir miktar yardım gönderdi. Tekirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da yardım yapmayı kabul etti. Devlet olarak iyi zamanda zor zamanda vatandaşlarımızın yanında olduğumuzun göstergesi olarak yardımları vatandaşlarımızın hesaplarına aktardık. Tekrar hepsine geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Habertrak/Aytaç Doğaner